Deprem Konutlarinin Ilk Misafiri Vali Yilmaz Oldu

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de, afet konutlarinin anahtarlarini teslim alan aileler, yeni yasamlarina basladi. Yeni evine yerlesen depremzedelerin ilk misafiri Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz oldu.

Deprem Konutlarinin Ilk Misafiri Vali Yilmaz Oldu
Kahramanmaras merkezli 6 Subat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen illerden olan Osmaniye’de depremzedeler için 6 bin 858 konutun insaatlari devam ediyor. Toprakkale ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde insasi tamamlanan 152 konutun anahtari kura çekiminin ardindan hak sahiplerine teslim edildi. Yeni evlerine yerlesmeye baslayan ailelerin ilk misafiri Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz oldu.

Diger depremzede ailelerin de bu ayin sonunda evlerine yerleseceklerini söyleyen Vali Erdinç Yilmaz, "Depremde evlerini kaybeden ailelerimiz, TOKI tarafindan yapilan yeni evlerine tasindilar. Bu evlerde yasamaya basladilar. Yogun ve hizli bir sekilde de depremde etkilenen, evlerini kaybeden hemsehrilerimizi deprem konutlarina, kalici konutlarina kavusturuyoruz. Bugün de iki ailemizi evlerinde ziyaret ettik. Ailelerimiz çok memnuniyetlerini belirttiler, huzurlu olduklarini ifade ettiler. Bizler de, hemsehrilerimizin huzurlu, mutlu yasayacaklari konutlarina kavusmalari anlaminda büyük gayret gösteriyoruz. Yaptigimiz planlama içinde, bütün depremden etkilenen hemsehrilerimiz için insaatlari devam eden konutlari bu yilin sonuna kadar büyük oranda tamamlamis olacagiz, evlerine kavusmus olacaklar. Bu süreç hizli bir sekilde devam ediyor. Allah milletimize devletimize zeval vermesin. Hemsehrilerimizin de huzur bulacaklari, huzur içerisinde yasayacaklari evlerine kavustuklarinda o mutluluklarini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Onlara hizmet etmek çok mutlu ediyor. Onlarin huzur ve mutluluk içinde evlerinde yasamalarini diliyorum. Su anda konutlarina geçmek isteyen hemsehrilerimizi de bir an evvel konutlarina kavusturmak için çalismalarimiz çok hizli ve yogun bir sekilde devam ediyor. Konutlarimizin hemsehrilerimize hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum" dedi.



"Hayalimizde görsek böyle bir eve kavusamazdik"

"Böyle bir evi hayalimizde görsek kavusamazdik" diyen depremzede Hamza Losoglu, "Türkmen beldesinde oturuyordum, depremde evimi kaybettim. Sag olsun devletimiz de bir yil içerisinde bu TOKI evlerinden birisini de bize verdi. Birinci kat evimiz çok güzel, oturumu güzel, dayanikli, dört dörtlük evimiz. Devletimizden, milletimizden Allah razi olsun, 1 yil içerisinde evimize kavustuk. Bir eksigimiz yok böylesi bir evi hayalimizde görsek kavusamayiz ama devletimizden, milletimizden Allah razi olsun böyle bir eve kavustuk" diye konustu.

Yeni evlerinin çok güzel oldugunu söyleyen Elif Losoglu ise, "Cumhurbaskanimiz sözünü tuttu en kisa zamanda evlerimizi teslim etti. Çok güzel her seyden çok memnunuz. Tüysüz beldesinden geliyorum ben evim agir hasarliydi yikim karari verildi.

Oradaki evimiz çok eskiydi, eski evimize göre bu evimiz çok güzel, çok konforlu ama memleketimizi terk ettik, köyümüzü terk ettik. Çocuklarim orada kaldi, ben buradayim. Hani hayat çok güzel, ev güzel ama o tarafta bir seyim var, parçam var. Onun için ikisini bir arada bulamiyorum" dedi.

Kaynak: İHA