Vali Çelik Açiklamasi 'Hakkari'nin Beyin Göçünü, Beyin Gücüne Çevirecegiz.'

Hakkari Valisi Ali Çelik, ilin egitimde yasadigi beyin göçünü tersine çevirmek için kapsamli bir seferberlik baslatti.

Vali Çelik Açiklamasi 'Hakkari'nin Beyin Göçünü, Beyin Gücüne Çevirecegiz.'
Egitim seferberligi kapsaminda, burs havuzu olusturularak 400 puan ile üzeri alan tüm ögrencilere, Hakkari’deki liseleri tercih etmek sartiyla 50 bin lira burs verilecek. Böylelikle bu ögrencilerin, liseden sonra girecekleri üniversite sinavindaki basarilari da Hakkari’nin basari hanesine yazilacak. Il Millî Egitim Müdürü Nurettin Yilmaz, 2024 LGS’de, Hakkari’de derece yapan ögrenciler, aileleri ve okul müdürleri ile birlikte Vali Ali Çelik’e ziyarette bulundu. Vali Ali Çelik, 2024 Liselere Geçis Sistemi (LGS) Sinavi’nda, yüksek basari göstererek Hakkari birincisi olan Asti Çetin, il ikincisi olan Arges Sever ve il üçüncüsü olan Bünyamin Geylan’i ödüllendirdi ve egitim hayatlarinda basarilar diledi. Ayrica ailelerine ve emek veren degerli ögretmenlerine de okul müdürleri araciligiyla tebriklerini iletti.

“Beyin göçü çekmesi, bir sehri yüceltir.”

Vali Çelik, “Beyin göçü çekmesi bir sehri yüceltir. Biz maalesef sürekli beyin göçü veriyoruz. Çok basarili olan ögrencilerimiz var ve bu ögrencilerimiz 8. siniftan mezun olduktan sonra girdikleri sinavda yüksek puanlar aliyorlar ancak Hakkari’mizi tercih etmeyip basta Van olmak üzere diger sehirleri tercih ediyorlar. Bu yetenekli ögrencilerimizin üniversite sinavindaki basarilari da Hakkari’nin hanesine yazilmiyordu. Bunu önlemek istiyoruz. Beyin göçü çekmenin yollari üzerine çalistik. Istiyoruz ki Hakkari’nin beyin göçünü, beyin gücüne çevirelim. Bunun ilk asamasi olarak bu yil ilk defa 400 puan ile üzeri alan tüm ögrencilerimize, Hakkari’deki liseleri tercih etmeleri sartiyla 50 bin lira burs verecegiz. Bu, Türkiye’de daha önce yapilmayan yapilmissa da çok az yerde yapilan bir uygulama. Bu uygulamayi gelecek senelerde de sürdürmeye devam edecegiz. Yine yil içerisinde, yaptigimiz gibi basarili lise ögrencilerimizi de yurtiçi gezileriyle ödüllendirmeye devam edecegiz” dedi.



“Çok çalisinca zorluk kalmiyor”

Istikrarli çalismanin zorluklari yendigini, genç yaslarda edinilen çalisma aliskanliginin ileriki yaslarda büyük kolaylik sagladigini ifade eden Vali Çelik, “Sizin çok önemli bir kazaniminiz var. Basarili ögrencilersiniz. Devlet olarak yaninizda olmak istiyoruz. Egitim hayatiniz boyunca gerek lisede, gerek üniversitede, gerek sonrasinda, ne zaman birine ihtiyaç duyarsaniz mutlaka devletin bir ferdini yaninizda görün istiyoruz. Tabi sizler de çalismalisiniz. Olmaz denilen ne varsa çok çalisinca oluyor. Hayatimin tüm evresinde bu böyle oldu. Çok çalisinca zorluk kalmiyor. Bu nedenle kararli olun, istediklerinizi netlestirin, istikrarli bir sekilde çalisin ve inanin’’ ifadesinde bulundu.
Kaynak: İHA