Kizini Korumak Için Damadinin Savurdugu Biçagin Önüne Geçmis

Bolu’da tartistigi esi ve kayinpederini biçaklayarak öldüren, kayinvalidesini de yaralayan sanik, durusmadaki savunmasinda "Esim beni aldatti" diyerek gözyasi döktü. Tartismada biçakla kolundan yaralanan kayinvalide ise "Esim kizimi korumak için üzerine kapandi, onu da biçakladi" dedi.

Kizini Korumak Için Damadinin Savurdugu Biçagin Önüne Geçmis
Olay, 19 Nisan’da Saglik Mahallesi Songül Sokak üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Bir süredir esiyle aralarinin iyi olmadigi ögrenilen Serkan Zengin, kayinpederinin evinde esiyle konusmaya gitti. Evde yasanan tartismalarin ardindan Serkan Z., mutfaktaki biçakla esi Meltem Zengin (35), kayinpederi Turgut Doganyigit (65) ve Emine Doganyit’i biçakladi. Karisi, kayinpederi ve kayinvalidesini biçaklayan süpheli olay yerinden kaçti. Vücudunun çesitli yerlerinden biçaklanan kayinpeder Turgut Doganyigit olay yerinde hayatini kaybetti. Meltem Zengin ise kaldirildigi hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. 2 kisinin ölümüne ve bir kisinin yaralanmasina sebep olan damat ise tutuklandi.

Hakkinda "Esi kasten öldürmek", "Kasten öldürme" ve "Kadina karsi yaralama" suçlarindan dava açilan sanik Serkan Zengin’in Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina baslandi. Salonda magdur Emine Doganyigit ve avukatlar hazir bulunurken, sanik ise cezaevinden SEGBIS sistemiyle durusmaya katildi.



"Kendimden geçtim, çocuklarim mahvoldu"

Savunmasi için söz hakki verilen sanik, olay aksami kayinpederinin evine gittigini ifade ederek, "Esimin beni aldattigini anlattim. Kayinpederim, ’Yuvani kurtaracagim’ dedi.

Kendi evlerine davet etmislerdi gittim. Esim çok agresifti. Aldatilmis olmanin psikolojisiyle yikik bir durumdaydim. Kayinpederimin evinde bana tekme atti. ’Yapma, bunun için buraya gelmedik’ dedim. Tartisma çikti. Mutfakta elime biçak geçti. Kayinpederim elimden aldi. Kendimde degildim. Kayinpederime de saplandigini fark ettim. Çok üzgünüm, perisanim. Hiç böyle olmasini istemezdim. Kendimden geçtim, çocuklarim mahvoldu. Oradaki insan ben degildim. Ben öldürme amaçli biçagi savurmadim. O evden çikmak için yaptim. Esimi de çok seviyordum ölen öldügüyle kaldi. Çocuklarim mahvoldu" dedi.



"Iddia degil gerçek"

Gözyaslarini tutamayan Zengin, savunmasini söyle sürdürdü:

"Evimde silahim vardi. Subat ayinda yakaladim esimi. Tasarlayarak öldürsem subat ayinda öldürürdüm. Iddia degil gerçek. Esim beni aldatti. ’Seni seviyorum sana kadinlik yapmaktan hoslaniyorum’ diye baska birine attigi mesajlari yakaladim. Çok pismanim. Tahliyemi istemiyorum" diye konustu.



"Esim kizimi korumak için üzerine kapandi"

Tartisma esnasinda evde bulunan ve kolundan yaralanan Emine Doganyigit ise "Meltem beni o gece aradi. ’Anne gelin beni is yerinden alin’ dedi.

Babasiyla kizimizi aldik. Damat Serkan kizimi aradi. Meltem de ’Annemlere gidiyorum’ dedi.

Serkan, ’Ben seninle konusacagim’ dedi.

Meltem de, ’Annemlerde konusalim’ dedi.

Biz Serkan’i aldik eve geçtik beraber. Evde 4’ümüz vardik. Tartismalar yasandiginda Meltem, ’Çocuklar sende kalsin’ dedi Kizim, ’Ben bu sevgiyi istemiyorum’ dedi.

Biçagi kolundan çikardi. Meltem’e saldirdi. Meltem, ’Anne beni kurtar’ dedi.

Kizim kaçmaya çalisti. Serkan kizimin pesinden gitti. Babasina da vurdu biçagi. Esim kizimi korumak için üzerine kapandi. Onu da biçakladi. Sikayetçiyiz. Bana da biçakla saldirdi, kolumdan yaralandim. Kizim bize her zaman gözü mor geliyordu. Aldatmayla ilgili bir bilgim yok. Komsular gelmeseydi beni de öldürecekti" seklinde konustu.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA