18 Yasinda Öldürülen Gencin Cenazesinde Müftüden Ibretlik Sözler

Sakarya’nin Hendek ilçesinde kiz meselesi sebebiyle çiktigi iddia edilen kavgada hayatini kaybeden 18 yasindaki genç son yolculuguna ugurlandi. Cenaze namazini kildiran Hendek Müftüsü Murtaza Gür, "Içler acisi bir haldeyiz" diyerek, "Bu yastaki bir çocuk öldürülüyorsa bir toplumda müftüsü olarak ben, biz, hepimiz, bu Hendek’te yasayan herkes bunda mesuldür. Allah sorumluluk alip, çözüm üretebilmeyi bizlere nasip etsin" dedi.

18 Yasinda Öldürülen Gencin Cenazesinde Müftüden Ibretlik Sözler
Dün aksam saatlerinde kiz meselesi sebebiyle çiktigi ileri süren kavgada iki grup birbirine girdi. Mehmet Ali Dertli (18), A.Y. (18), A.C.D. (17), E.Ü. (18), E.D. (18) ile A.T. (16) ve N.S. (16) isimli iki kizin da karistigi kavgada biçaklar çekildi. 2’si kiz olmak üzere toplam 7 gencin karistigi biçakli kavga esnasinda Mehmet Ali Dertli, A.Y., A.C.D. ve E.Ü. yaralandi. Yaralilar, saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirildi. Kavgada agir yaralanan 18 yasindaki Mehmet Ali Dertli ise yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Yaralilardan 2’sinin ise yogun bakimda tedavi gördügü, 4 süphelinin ise gözaltina alindigi bildirildi.



"Içler acisi bir haldeyiz"

Mehmet Ali Dertli’nin cenaze namazini Yeni Cami’de Hendek Müftüsü Murtaza Gür kildirdi. Cenaze namazindan önce duygularini dile getiren Gür, "Içler acisi bir haldeyiz, aglanasi bir haldeyiz. Bir delikanli öyle bir dünyayi birakip gidiyor ki bizlere, içinde bu yastaki çocuklarin öldürülebildigi bir toplum. Bu benim, bizim, sizin, hepimizin olusturdugu bir toplum. Bu yastaki bir çocuk öldürülüyorsa bir toplumda müftüsü olarak ben, biz, hepimiz, bu Hendek’te yasayan herkes bunda mesuldür. Allah sorumluluk alip, çözüm üretebilmeyi bizlere nasip etsin. Bizlere akil, fikir ihsan eylesin" dedi.

18 yasindaki gencin cenazesi, kilinan namazin ardindan topraga verildi.

Kaynak: İHA