Ordu'da 2 Ilçede Sel Ve Heyelan Sonrasi Findik Bahçeleri Zarar Gördü

Türkiye Ziraat Odalari Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu’da etkili olan sel ve heyelan sonrasi findik bahçelerinde kismi hasarlarin oldugunu söyledi.

Ordu'da 2 Ilçede Sel Ve Heyelan Sonrasi Findik Bahçeleri Zarar Gördü
Ordu’da 7 Temmuz tarihinde etkili olan saganak, Ikizce ve Çaybasi ilçesinde sel ve küçük çapli heyelanlara neden oldu. Siddetli yagis nedeniyle Ikizce Çaybasi ilçesi basta olmak üzere civar ilçelerdeki findik bahçelerinde de hasarlar meydana geldi. Olusan heyelanlar nedeniyle findik agaçlari uçarken, saganak sonrasi ise findik çotanaklari döküldü.

Türkiye Ziraat Odalari Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “Siddetli rüzgar ve saganak nedeniyle findik çotanaklarinda dökülmeler var. Heyelanlardan dolayi findik ocaklarinin, toprakla beraber uçtugunu biliyoruz. Ikizce ve Çaybasi ilçesi agirlikli çevre ilçelerde de etkili olan yagis sonrasi hasarlar oldu. Rekolteyi ciddi oranda etkileyecek bir durum yok ancak sigortasi olan üreticilerimiz ihbarlarini olusturabilirler. Tabi bununla ilgili önemli bir zarar varsa kaymakamliklar, belediyeler, tarim müdürlükleri ve ziraat odalari gerekli çalismalarini sürdürüyorlar” dedi.

Kaynak: İHA