Karayolu Kenarindaki Menfez Islevini Yitirince Araziler Suyla Doldu

Çorum’un Osmancik ilçesinde, D-100-E-80 karayolu üzerinde bulunan menfezlerden biri islevini yitirmis durumda. Bölge sakinleri yagmur suyu menfezinin neden is yapamaz durumda oldugunu merak ediyor.

Karayolu Kenarindaki Menfez Islevini Yitirince Araziler Suyla Doldu
Geçtigimiz günlerde yagan siddetli yagis Osmancik’ta hayati olumsuz etkiledi. Gök gürültülü siddetli saganak yagisla birlikte ceviz büyüklügünde dolu taneleri de yagdi. Köylerde de etkisini gösteren siddetli yagis Konaca ve Alibey Köyünde çaylari, dereleri tasirdi, yollari çamur deryasina çevirdi. Saganak ve dolu yagisi ilçe merkezinde ise baglara, Küçük Sanayi sitesinde de araçlarin kaportalarina zarar verdi.

’Karayolundaki menfez nereye gitti’

Saganak yagisla birlikte Çiftlikler Mahallesi Gökbel Baglari mevkiinde bulunan menfezlerden biri nedeni henüz bilinmeyen bir sebepten yagmur suyunu tahliye edemedi.

Bölge sakinleri yol kenarinda biriken yagmur sularinin tahliye olamadigi için karayoluna tasmasindan endise duyduklarini dile getirerek; “Saganak biraz daha sürseydi D-100 -E-80 karayolu da trafige kapanacak bir hal alacakti. Araç muayene istasyonu karsisindaki menfez nereye gitti?” seklinde sorarak konuya el atilmasini istediler.
Kaynak: İHA