Altin Karagöz'ün Renkleri Bursa'yi Sardi

Bu yil 36’ncisi düzenlenen Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi’nda katilan yerli ve yabanci halk danslari ekipleri, 17 ilçede 19 farkli noktada yaptiklari gösterilerle, yarismanin coskusunu tüm Bursa’ya yaydi.

Altin Karagöz'ün Renkleri Bursa'yi Sardi
Bursa Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla Referans Holding’in ana sponsorlugunda Durmazlar Holding, Hayat Hastanesi, Bursa Kültür AS, Burfas, Bursa Su ve Kardelen Kestane Sekerlerinin destekleriyle gerçeklestirilen Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi’na katilan 23 ülkeden 720 dansçi, sehrin dört bir yanindaki gösterilerle Bursa’yi renk cümbüsüne dönüstürdü.

Dünyanin dört bir yanindan kültürlerini sergilemek ve dostluk köprülerini güçlendirmek için Bursa’ya gelen dansçilar, hünerlerini sehir merkezindeki alanlar, meydan ve AVM’lerin yani sira sehrin 17 ilçesindeki 19 farkli noktada Bursalilarla paylasti. 7 Temmuz’da baslayan ve dünyanin en prestijli halk danslari yarismalarindan biri olan Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi, 12 Temmuz’da final yapacak. Bursalilar 23 farkli ülkeden tüm renkleriyle muhtesem bir görsel sölen sunan yarismacilari, final gecesine kadar basta Kültürpark Açikhava Tiyatrosu, Downtown Yasam ve Eglence Merkezi ile sehrin birçok farkli noktasinda izleyebilecek.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi ile 36 yildir Bursa’dan dünyaya baris mesajlari yayildigini söyledi.

Bir hafta boyunca Bursa’da dansin ve müzigin büyüleyici harmonisini sanatseverlere ve baris, kardeslik sevdalilarina yasatacak tüm sanatçilara tesekkür eden Baskan Bozbey, "Bu yarisma, kültürler arasi baglari güçlendirmemize, birbirimizi anlamamiza ve degerlerimizi paylasmamiza imkan sagliyor. Tüm Bursalilari, 17 ilçemizin farkli noktalarinda devam eden renkli gösterilerde, dünya kültürleriyle bulusmaya davet ediyorum" dedi.

BKSTV Yönetim Kurulu Baskani Metin Atis, sanatin, dansin ve kültürün birlestirici gücünün 36 yildir devam Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi ile daha da arttigini söyledi.

Barisi, kardesligi ve dayanismayi sanatin evrensel diliyle Bursa’dan tüm dünyaya haykirmaya devam edeceklerini belirten Atis, "Hep birlikte, daha güçlü, daha birlestirici bir gelecek insa edecegiz. Dünya ülkelerini ve kültürlerini sehrimizde bulusturan Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi da bunun için önemli bir temel tasidir" diye konustu.

Mustafakemalpasalilar müzige doydu

Sehrin dört bir yaninda devam eden halk danslari gösterileri öncesinde Mustafakemalpasa Adnan Menderes Meydani’nda sahne alan Ramazan Sesler, müzikseverlere keyifli bir gece yasatti. Nesiller boyu Trakya müzigini ve müzikal geleneklerini dünyaya yayan Sesler Ailesi’nden klarnet virtüözü Ramazan Sesler, 62. Uluslararasi Bursa Festivali çerçevesinde ‘Babadan Ogula Bir Girnata Efsanesi Projesi’ ile müzikseverlerle bulustu. Büyük bir coskuyla geçen konser ile sanatseverler müzige doydu. Yarismanin 11 Temmuz Persembe aksami gerçeklestirilecek yari finalinde 23 ülkeden gelen dansçilar dereceye girmek için mücadele edecek. Final ise 12 Temmuz Cuma aksami Kültürpark Açikhava Tiyatrosu’nda yapilacak.
Kaynak: İHA