Aigai Antik Kenti Yildiz Sölenine Sahne Oldu

Manisa’nin Yunusemre ilçesinde bulunan 2 bin 700 yillik geçmise sahip Aigai Antik Kenti yaz mevsiminde çiplak gözle de görülebilen Samanyolu Galaksisiyle süslendi. Uzun pozlama teknigiyle çekilen fotograflar ve videolar antik kentte görsel sölen olusturdu.

Aigai Antik Kenti Yildiz Sölenine Sahne Oldu
Manisa’nin Yunusemre ilçesinde bulunan ve 2 bin 700 yillik geçmisiyle kendine hayran birakan Aigai Antik Kenti fotograf tutkunlarina da unutulmaz kareler veriyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Arkeoloji Bölümü Baskani ve Kazi Baskani Prof. Dr. Yusuf Sezgin tarafindan yürütülen kazi çalismalariyla pek çok yapi günümüze kazandirilirken, yapilarin sundugu görsellik hem ziyaretçilerin hem de fotograf severlerin begenisini topluyor.

Kent merkezinden ve sehrin isiklarindan uzak noktada bulunan Aigai Antik Kenti özellikle Samanyolu Galaksisini fotograflamak isteyen fotograf tutkunlari için adeta görsel sölen sunuyor. Aigai Antik Kenti’ndeki antik tiyatronun vomitoryumu ile Samanyolu Galaksisi Ihlas Haber Ajansi tarafindan fotograflandi. Bir çok fotograf karesiyle olusturulan timelapse teknigiyle de yildizlarin hareketi görüntülendi.
Kaynak: İHA