Ahlat'ta Cami Minaresine Yildirim Düstü, Müezzin Yaralandi

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki bir caminin minaresine yildirim düsmesi sonucu cami müezzini yaralandi.

Ahlat'ta Cami Minaresine Yildirim Düstü, Müezzin Yaralandi
Olay, dün aksam namazi sonrasi meydana geldi. Ahlat ilçe merkezinde bulunan halk arasinda büyük cami olarak bilinen Akkoyunlu Cami’nin minaresine aksam namazi sonrasi cami cemaatinin camiden çikisi esnasinda yildirim isabet etti. Yildirim dümesi sonucu caminin minaresinin uç kismi ve minareye takili bulunan alem yikildi. Minareden kopan tas ve moloz parçalari caminin avlusuna düserken o sirada camiden ayrilan Müezzin Muhammet Akbaba basina tas isabet etmesi sonucu yaralandi. Akbaba, cami etrafinda bulunan esnaf tarafindan Ahlat Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altina alindi.

Sabah günün agirmasiyla birlikte olayin siddeti gün yüzüne çikarken cami avlusuna minareden düsen tas ve moloz parçalari Ahlat Belediyesi tarafindan temizlendi.

Olayin görgü taniklardan esnaf Eyüp Türen, aksam namazi sonrasi is yerini kapatirken büyük bir gürültüyle irkildiklerini söyledi.

Türen, “Büyük caminin orada esnaflik yapiyorum. Aksam namazindan sonra büyük bir gürültüyle sanki bomba patlamis gibi simsek çakti ve disari çiktik. O simsek çakmasi esnasinda minareden düsen taslar ve minarenin alemi asagi düstügü zaman müezzinimiz yaralandi ve acilen onu hastaneye kaldirdik. Bir iki tane daha yarali vardi ama onlarda ufak siyriklar vardi. Çok sükür ucuz atlattik hamdolsun. Insanlik görevimizi yaptik, tekrardan hocamiza geçmis olsun diyoruz” dedi.

Yildirim düsmesi sonucu basina düsen tasla yaralanan ve hastanede tedavisi tamamlanarak evde istirahat eden Akkoyunlu Cami Müezzini Muhammet Akbaba, "Dün aksam namazindan sonra cami çikisinda minareye yildirim düstü. Biz de minarenin etrafindaydik evimize dönüyorduk namazdan sonra. Haliyle büyük bir isik hüzmesi üzerimize dogru geldi. Ardindan kafami yukari kaldirdigimda basima tas düstü o anda yere düstüm. Daha sonrasinda çevredeki esnaf arkadaslar sagolsunlar hastaneye götürmüsler beni. Basima 4 dikis atildi çok sükür Ceban-i Hak bizleri muhafaza eyledi. Tabi sebepler dahilinde minaremizde paratonerin (yildirim savar) olmasi bizim için büyük bir avantaj oldu. Cenab-i hak Es-selam ismiyle El-hafiz ismiyle bizleri muhafaza eyledi. Allah böyle afetlerden, musibetlerden cümle ümmeti Muhammedi, devletimizi, milletimizi muhafaza eylesin insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA