Vali Osman Hacibektasoglu'ndan 1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami Mesaji

Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Hacibektasoglu, mesajinda Kabotaj Kanunu’nun Türk denizciliginin bagimsizlik ve egemenlik sembolü oldugunu belirtti.

Vali Hacibektasoglu, mesajinda su ifadelere yer verdi: "1 Temmuz 1926’da yürürlüge giren Kabotaj Kanunu ile denizlerimizdeki egemenlik haklarimiz pekistirilmis, milli denizciligimizin temelleri saglam bir sekilde atilmistir. Bu önemli günü, Türk denizciliginin bagimsizlik ve egemenlik sembolü olarak her yil coskuyla kutlamaktayiz."

Denizlerin Türkiye’nin stratejik ve ekonomik gücünün önemli bir parçasi oldugunu vurgulayan Hacibektasoglu, Sahil Güvenlik Komutanligi basta olmak üzere denizlerde emniyeti ve huzuru saglamak için görev yapan tüm denizcilere minnettar olduklarini ifade etti.

"Onlarin özverili çalismalari sayesinde denizlerimizde güvenle yol aliyor, ekonomik ve ticari faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Deniz ticaretimiz, ülke ekonomimizin büyümesinde ve refahin artirilmasinda büyük bir rol oynamaktadir" dedi.

Kabotaj Kanunu’nun kabul edilmesiyle birlikte, deniz ticaretinin millilestigini, Türk Bayrakli gemilerin sayisinin arttigini ve denizcilik sektöründe önemli gelismeler kaydedildigini belirten Vali Hacibektasoglu, "Böylece, denizciligimizin uluslararasi arenada da daha güçlü bir konuma gelmesi saglanmistir" dedi.

Mesajinin sonunda, denizcilik sektöründe emek veren tüm çalisanlarin ve denizcilerin Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’ni kutlayan Hacibektasoglu, "Mavi vatanimizin her zaman emniyet ve refah içinde olmasini diliyorum. Ülkemizin denizcilik alaninda daha da ileriye gitmesi için emek veren herkese tesekkür ediyorum," ifadelerini kullandi. Ayrica, denizleri korumak ve güvenligi saglamak için canlarini feda eden deniz sehitlerini rahmet ve minnetle andigini belirtti.

Kaynak: İHA