Suriye Geçici Hükümeti Açiklamasi 'Olaylarin Kardesligimize Gölge Düsürmesine Izin Vermeyecegiz'

Suriye Geçici Hükümeti, “Kayseri’de yasanan olaylar hiçbir sekilde kabul edilemez. Bu üzücü olaylarin kardesligimize gölge düsürmesine izin vermeyecegiz” açiklamasinda bulundu.

Suriye Geçici Hükümeti tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Tarih ve cografya, Türkler ve Araplar arasinda yüzyillar boyunca var olan kardeslige taniklik etmektedir. Bölgenin yasadigi tüm zorluklara ve çilelere ragmen, bu kardesligin önümüzdeki yüzyillar boyunca da devam edecegine dair inancimiz tamdir. Iki halkin ortak kaderi de bunu gerektirmektedir. Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad Rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin isledigi suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm asiri görüslü eylemleri kinamaktadir. Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da belirttigi üzere Kayseri’de yasanan olaylar hiçbir sekilde kabul edilemez. Bu çerçevede Suriye Geçici Hükümeti Türkiye Cumhuriyeti Içisleri Bakanligi’nin saldirganlara karsi attigi yasal adimlari da takdir etmektedir. Bu üzücü olaylarin kardesligimize gölge düsürmesine izin vermeyecegiz” denildi.

Açiklamada, “Ayrica Suriye Geçici Hükümeti, özgürlestirilmis bölgelerde yasayan halkimizi, Kayseri’de yasanan olaylari bahane ederek Türk ve Suriye halklari arasindaki mevcut ittifaki ve devrimin kazanimlarini baltalamayi amaçlayan kiskirtici eylemleri reddetmekte ve çagrilara uymamaya davet etmektedir. Suriye halki bu olaylarin devrim düsmanlari tarafindan Türk-Suriye halklarinin iliskilerine zarar vermek amaciyla desteklendiginin farkindadir. Suriyelilerin seslerini ve duygularini barisçil bir sekilde Türk kardeslerimize iletmesine son derece önem verdigimizi vurgularken; Türk bayragina yönelik eylemleri siddetle reddediyor, kurtarilmis bölgelerdeki Türk varligini hedef alan tüm eylemlerin acilen durmasini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA