Ordu'da Saganak Sonrasi Sel Ve Su Baskinlari

Ordu’da saganak yagislar sonrasi Fatsa ilçesinde sel ve su baskinlari meydana geldi.

Ordu'da Saganak Sonrasi Sel Ve Su Baskinlari
Ilçe genelinde saganak, aksam saatlerinde siddetini arttirdi, sabaha kadar devam etti. Fatsa ilçesi Kurtulus Mahallesi’nde ev ve isyerlerini su basti, taskinlar meydana geldi, sokak ve caddeler sular altinda kaldi. Efkaf Mahallesi’nde Sehit Sercan Öklük Ilkokulu ile Fatsa Özel Egitim Uygulama Okulu bahçesi sular altinda kaldi. Ekipler is makineleri ile burada suyun tahliyesi ve temizlik için çalisma baslatti. Bazi noktalarda sel sulari ile birlikte yolda biriken molozlar temizlendi.

Vatandaslar, önlem almak isteseler de gece saatlerinde etkili olan saganak sonrasi ev ve isyerlerini su bastigini, ekiplerin destegi ve kendi imkanlariyla temizlik çalismalari gerçeklestirdiklerini söylediler.

En yüksek yagis miktari Fatsa ilçesinde

Türkiye genelinde etkili olan yagislarda en yüksek yagis miktari Fatsa ilçesinde kaydedildi. 41,2 mm yagis alan Fatsa ilçesini, 37,7 mm ile Samsun Ayvacik ve 37,6 mm ile Isparta Egirdir takip etti. Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün resmi internet sitesinden alinan verilere göre saganak yagislarin gün boyunca devam edecegi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA