Iletisim Baskani Altun Açiklamasi 'Suriyeli Siginmacilar Üzerinden Yapilan Provokasyonlari Yakindan Takip Ediyoruz'

Iletisim Baskani Fahrettin Altun, “Suriyeli siginmacilar üzerinden kamuoyunda olusturulmaya çalisilan olumsuz hava ve gerilimin artisina sebep olan provokasyonlar yakindan takip edilmektedir” dedi.

Iletisim Baskani Fahrettin Altun, sosyal paylasim sitesi X hesabindan yaptigi paylasimda, “Bir süredir Suriyeli siginmacilar üzerinden kamuoyunda olusturulmaya çalisilan olumsuz hava ve gerilimin artisina sebep olan provokasyonlar yakindan takip edilmektedir. Türkiye düsmani unsurlarin basini çektigi bazi mahfillerin kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabalari, devletimizin tüm unsurlariyla birlikte özverili çalismalari sayesinde amacina ulasamayacaktir” ifadelerini kullandi.

Açiklamada, “Bu kapsamda özellikle sosyal medyanin birçok platformunda ortaya atilan asilsiz iddialara, manipüle edilmis bilgilerle kasitli olarak yapilan yalan haberlere ve vatandaslarimizi provokasyona sevk edecek tüm dezenformasyon faaliyetlerine karsi devletimizin ilgili birimleri Iletisim Baskanligi koordinasyonunda 24 saat esasina göre çalismalarini sürdürmektedir. Bu çalismalara destek olmak amaciyla her zaman oldugu gibi asilsiz haberlere prim verilmemesi, içeriklerin yayiliminda dezenformasyon boyutunun ve ihtimalinin göz önünde bulundurulmasi ve resmi makamlarimiz basta olmak üzere yalnizca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaslarimizin hassas davranmasini önemle rica ederiz” denildi.
Kaynak: İHA