Disisleri Bakani Fidan, Etiyopyali Ve Somalili Mevkidaslariyla Bir Araya Geldi

Disisleri Bakani Hakan Fidan, Etiyopyali mevkidasi Taye Atske Selassie ve Somalili mevkidasi Ahmed Muallim Fiqi ile Ankara’da bir araya geldi.

Disisleri Bakani Hakan Fidan, Etiyopyali mevkidasi Taye Atske Selassie ile Somalili mevkidasi Ahmed Muallim Fiqi’yi Ankara’da agirladi. Etiyopya ve Somali Disisleri Bakanlarinin Türkiye’nin ev sahipliginde bulusmalari neticesinde, "Ortak Ankara Açiklamasi" yayimlandi.

Ortak Ankara Açiklamasi’nda su ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti Disisleri Bakani Sayin Hakan Fidan’in daveti üzerine, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Disisleri Bakani Sayin Taye Atske Selassie ve Somali Federal Cumhuriyeti Disisleri ve Uluslararasi Isbirligi Bakani Sayin Ahmed Moallim Fiqi 1 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da bir araya gelmistir. Iki ülkenin Bakanlari, Türkiye’nin kolaylastiriciliginda, farkliliklarina yönelik samimi, dostça ve ileriye dönük, ayri ayri görüs alisverisinde bulunmus ve görüs farkliliklarini karsilikli olarak kabul edilebilir çerçevede ele almaya yönelik perspektifler gelistirmislerdir. Somali ve Etiyopya’nin Disisleri Bakanlari, farkliliklarin barisçi yöntemlerle çözülmesi konusundaki kararliliklarini yinelemisler; kolaylastiriciligi ve yapici katkilarindan dolayi Türkiye’ye takdirlerini ifade etmislerdir. Bakanlar, ihtilaflarin çözüme kavusturulmasi ve bölgesel istikrarin saglanmasi amaciyla diyalogu sürdürme konusunda mutabik kalmislardir. Bakanlar, 2 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da ikinci tur görüsmeleri gerçeklestirme konusunda anlasmislardir. Her iki taraf da bu girisiminden dolayi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarini sunmustur."
Kaynak: İHA