1700 Rakimda Kesfedilmeyi Bekleyen Doga Harikasi Göl

Bayburt’un Demirözü ilçesinde tarim arazilerinin sulanmasi için yapilan, daglarin arasinda 1700 rakimda kesfedilmeyi bekleyen doga harikasi Demirözü Baraj Gölü, her geçen gün daha fazla ilgi görüyor.

1700 Rakimda Kesfedilmeyi Bekleyen Doga Harikasi Göl
Demirözü ilçesinde tarim arazilerinin sulanmasi için yapilan Demirözü Baraji turizme büyük katki sagliyor. Gölde sefer yapan tekneler sayesinde bu sene ilçe nüfusunun 10 kati turist agirlandi. Türkiye’nin sulama amaçli yapilan en büyük barajlarindan olan 1700 rakimli Demirözü Baraji’nda 2017 yilinda ‘Dirilis’ adi verilen tekneyle düzenlenmeye baslanan turlar, yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgisini çekti. Adeta turist patlamasi yasanan ilçeyi yaklasik 40 bin kisi ziyaret ederek tekneyle tur atti. Devlet Su Isleri Genel Müdürlügünce Lori Çayi üzerinde sulama amaçli insa edilen ve 2015 yilinda su tutmaya baslayan Demirözü Baraji’nda belediyenin kendi imkanlariyla çesitli turizm aktiviteleri de zaman zaman yapiliyor.

Tekneyle göl turuna katilan turistlerden Azra Yalçin, “Burasi bilinmeyen bir cennet. Çok muhtesem bir manzara esliginde tur yapma imkani bulduk. Tanindikça daha çok turist burayi tercih eder” dedi.

Kaynak: İHA