Anne Ogul Ayni Okulda Sinava Girdi

Türkiye genelinde Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) adaylar, istedigi üniversitelere yerlesebilmek için ter dökmeye basladi. Saat 10.00’dan sonra gelen adaylar sinava alinmazken, bir anne ve oglu ayni okulda sinava girdi.

Anne Ogul Ayni Okulda Sinava Girdi
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin ikinci oturumu olan AYT Tokat’ta da saat 10.15’te basladi.

180 dakika süren sinav için ögrenciler erken saatlerden itibaren sinava girecekleri okul önlerine velileri ve yakinlari ile geldi. Bir anne ve oglu Tokat Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda sinava girdi. Çocuk veteriner olmak için sinava girerken el sanatlari ögreticisi anne Pinar Polat ise meslegini ilerletmek için sinava girdi.

Esi ve oglunu sinava götüren Ümit Polat, "Biraz duygulandim ve heyecanlandim. Esim sürekli ’Oglum ben de seninle sinava girebilirim’ diyordu. Sinava ayni okulda girdiler. Çok heyecanliydi. Esim ve oglum sinavi kazanirsa ne yapacagim ben de bilmiyorum, orasini esim düsünür" dedi.

3 çocuk annesi Pinar Polat (40), "Liseyi bitirdim. Çoktandir sinava girmek istiyordum. Çocugumla birlikte ayni merkezde ve zamanda sinava girmek güzel bir duygu. Illa ki heyecanlaniyor insan. Çocuk gelisimini istiyorum. Kendim el sanatlari usta ögreticisiyim. Biraz daha ilerlemeyi düsünüyorum" diye konustu.

17 yasindaki Salih Polat ise, "Sorular biraz zordu ama güzel geçti. Nasil denk geldi bilmiyorum ama üniversite sinavina ayni sinifta girdik" dedi.

Kaynak: İHA