Artvin Merkezli Operasyonla Dolandiricilik Çetesi Çökertildi

Artvin merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonla, Türkiye genelinde telefon dolandiriciligi yaparak yaklasik 600 milyon lira vurgun yapan organize suç örgütü çökertildi.

Artvin Merkezli Operasyonla Dolandiricilik Çetesi Çökertildi
Artvin’de yasayan iki vatandasin yaklasik 8 ay önce telefonla dolandirildiklari iddiasiyla suç duyurusunda bulunmasinin ardindan Artvin Cumhuriyet Bassavciliginca sorusturma baslatildi. Yürütülen sorusturma kapsaminda Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Baskanligi koordinesinde Il Jandarma Komutanliginin 8 aylik arastirma ve takibi sonucunda liderligini Cey-Cey lakapli C.Ö.’nün yaptigi suç örgütü ve üyelerine yönelik Artvin, Istanbul ve Tekirdag’da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Yapilan operasyonda örgütün lideri ve yöneticileri dahil 27 kisi gözaltina alinirken, gözaltina alinan sahislarin 20’si çikarildigi mahkemece tutuklanarak Artvin Kapali Cezaevi’ne gönderilirken 7 kiside adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Sorusturma kapsaminda operasyonlar farkli illerde devam ettigi tutuklu sayisinin artabilecegi ögrenildi.

“Cinsel içerikli sitelere giris yaptiniz" diyerek korkuttular

Örgütün yaptigi nitelikli dolandiricilik faaliyetleri arasinda, magdurlari genellikle ileri yas grubundan seçerek, "cinsel içerikli sitelere" giris yaptiklari ve bunun emniyet birimleri tarafindan tespit edilmesi nedeniyle haklarinda adli para cezasi bulundugu seklinde söyleyerek yüklü miktarda para talep edildigi belirlendi.

Kurduklari çagri merkezinden kendilerini Istanbul Anadolu Adliyesinden avukat olarak tanitip adli para cezasinin son günü oldugu ve ödemedikleri takdirde cezanin hapis cezasina çevrilecegini telefon ile arayarak magdurlarini korkuttuklari kaydedildi.

Magdurlarin yas durumu da dikkate alindiginda; cinsel içerikli olan bu konunun aile ve tanidiklari tarafindan duyulma ihtimali olmasi sebebiyle çogu zaman sikayet etmekten çekindikleri ögrenildi.

Tüm mal varliklarina el konuldu

Artvin Cumhuriyet Bassavciligi öncülügünde Il Jandarma Komutanliginin 8 aylik arastirma ve takibi sonucunda yapilan operasyonla; dolandiricilik faaliyetlerini yürüttükleri çagri merkezinde 20 adet laptop bilgisayar, 40 adet cep telefonu, 65 adet sim kart, 9 adet bankamatik karti, 6 adet flash bellek, 3 adet hard disk, 1 adet hafiza karti ele geçirildi.

MASAK’in örgüt üyelerinin banka hesaplarini inceleme sonrasinda dolandiricilik faaliyetleri esnasinda hesaplari arasi yaptiklari para transferi hacminin yaklasik olarak 600 milyon lira oldugu belirlendi.

Örgütün yaptigi eylemlerin "TCK 282 Suçtan Elde Edilen Malvarligi Degerlerini Aklama” suçu kapsaminda degerlendirilmesi neticesinde, örgüt üyelerinin banka hesaplarinda bulunan miktar hariç, piyasa degeri yaklasik 25 milyon TL olan 13 adet araç , 2 adet ev, bir sirket, ayrica 164 banka ve 2 adet kripto para hesabina el konuldu.
Kaynak: İHA