Amasya'da 'Saglik Için Hareket Et' Etkinligi

Amasya Üniversitesi Saglik Gönüllüleri Kulübü ögrencileri tarafindan Doç. Dr. Nurhan Dogan Aydin akademik danismanliginda, Tasova’ya bagli Boraboy Gölü Tabiat Parki’nda, "Saglik Için Hareket Et" temasiyla etkinlik gerçeklestirildi.

Amasya'da 'Saglik Için Hareket Et' Etkinligi
Bulasici olmayan hastaliklarin önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararlari konusunda toplum bilincini olusturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, saglikli davranislari ve yasam tarzlarini tesvik etmek için düzenlenen etkinlik kapsaminda Saglik Gönüllüleri Kulübü ögrencileri, ortalama 7 bin adim atarak, yeme meditasyonu ve sonrasinda güç, denge ve esneklik kazanmak için diyafram nefes egzersizleri ve ayakta mindful hareketler yaptilar.

Konuyla ilgili olarak açiklama yapan Saglik Gönüllüleri Kulüp Baskani Izel Özdemir, “Bu benim kulüp baskani olarak yapmis oldugum son etkinlik, mezun oluyorum. Kulüp baskanligim süresince pek çok faydali etkinlik yaptigimizi düsünüyorum. Bu etkinlikte de saglikli yasam için hareket etmeye dikkat çekmek istedik, topluma farkindalik kazandiracak olan bu etkinligin düzenlenmesinde katkisi olan herkese tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA