Nesli Tükenmekte Olan 19 Hayvanin Atiklardan Heykeli Yapildi
Tokat Belediyesi öncülügünde Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri, çevre bilincini sanatla bulusturdu. Ögrenciler topladiklari atiklardan nesli tükenme altinda olan 19 hayvanin heykelini yapti.

Tokat Belediyesi’nin de destekleriyle baslatilan “Sifir Atik” projesi, atiklarin ögrencilerin ellerinde sanata dönüsmesini sagladi. Geri dönüstürülebilir malzemelerden yapilan 19 heykel, sanatseverlerin begenisine sunulacak. "Atiktan Sanata Sürdürülebilir Nesiller" adini tasiyan heykel sergisi, çevre bilinci ve korunmasinin yani sira nesli tükenmekte olan hayvanlara da dikkat çekmeyi hedefliyor. Ögrenciler, el becerileriyle hayal güçlerini birlestirerek ortaya çikardiklari heykellerle ziyaretçilere çevre konusunda önemli bir mesaj iletecek. Heykeller, ögrencilerin ellerinde hayat bulduktan sonra yarin kentteki bir otelde sergilenecek.
Proje sayesinde kullanmadiklari kazaklari geri dönüsümle sanata dönüstürdüklerini söyleyen ögrenciler, bu sayede de hayal dünyalarini el becerileri ile perçinlediklerini belirtti.
