Evinde Besledigi Yavru Kargaya Özel Saz Konseri Veriyor

Amasya’da çalistigi ilkokulda ögrencilerin buldugu karga yavrusunu evinde beslemeye baslayan Kerem Gürün, sevimli misafirine saz dinletip özel konser veriyor.

Evinde Besledigi Yavru Kargaya Özel Saz Konseri Veriyor


Sira disi konser

Serdar Zeren Ilkokulu’nda agaçtan düsüp yerlerde çirpinan kargayi fark eden ögrenciler durumu ögretmenlerine bildirdi. Yuvasi bulunamayan karga, kuslara olan merakiyla bilinen memur Kerem Gürün’e teslim edildi. Evine götürdügü sevimli misafirini mamayla besleyip su veren evli ve bir çocuk babasi Gürün, saz çaldigi sirada verdigi tepkileri fark etti. Sazin üstüne konan karga, sarki ve türküleri dinlemeye basladi.

Bu sira disi konser bir haftadir her gün devam ediyor.

“Karnini doyurdugum gibi ruhunu da doyurmak lazim”

Okudugu bir kitaptaki hayali kahraman olan ‘Olric’in adini verdigi yavru kargaya alistigini belirten Kerem Gürün, “Sazi uzattigim zaman üstüne çikti. Baglama sesini sevdigini düsünüyorum. Sazin üstünde sakince duruyor. Yuvasindan ayri kaldigi için üzülüyordu. Ancak simdi mutlu. Karnini doyurdugum gibi ruhunu da doyurmak lazim” dedi.

Zekasiyla bilinen canlilardan olan kargasini büyüyüp uçmaya baslayana kadar bakmayi sürdürecegini anlatan 46 yasindaki Gürün, “Uçtugu zaman eger bizi hatirlayip tekrar gelirse ona yine camin önünden saz çalar konser veririm” diye konustu.

Karganin müzik resitali dinledigi görüntüleri izleyen Sinif Ögretmeni Fatma Erol da yuvasini kargaya açmasiyla örnek olan mesai arkadaslarini ögrencileriyle birlikte alkisladi.

Gürün, Olric’i mama ile besliyor.
Kaynak: İHA