Nemrut Kalderasi'nin Bir Yani Kar Bir Yani Bahar

Zirvesinde dünyanin ikinci büyük krater gölü olma özelligine sahip Nemrut Krater Gölü’nün yer aldigi Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderasi’nda iki mevsim bir arada yasaniyor.

Nemrut Kalderasi'nin Bir Yani Kar Bir Yani Bahar
Her gün yüzlerce yerli ve yabanci turistin akin ettigi Nemrut Kalderasi dogal güzellikleri ile kendine hayran birakiyor. Yazi ayri, kisi ayri güzel olan mükemmeliyet ödüllü Nemrut Kalderasi her mevsim ayri güzellikler sunuyor. Yaz aylarinda bile iki mevsimin bir arada yasanabildigi olan Nemrut Kalderasi’nin iç kisminda bahar havasi yasanirken, kalderanin yaklasik 2 bin 500 rakim yüksekteki zirvesinde ise halen metrelerce kar bulunuyor. Dogal güzelligiyle uzaydaki astronotlarin bile dikkatini çekmeyi basaran Nemrut Kalderasi, Bitlis’in önemli turizm destinasyonlarinin basinda geliyor. Bu dogal güzelligi zirveden izlemek isteyen dogaseverler ve fotograflamak isteyen fotograf sanatçilari ise yaz ortasinda karli daglari asarak bu dogal güzelligin tadini çikariyor. Kaldera içine gelen ziyaretçiler ise kalderanin kendine hayran birakan görüntüsünün keyfini çikariyor. Nemrut Kalderasi’nin bir yani kar bir yani bahar görüntüsü ise seyrine tatminsiz görüntüler olusturuyor.

Kalderanin zirveden muhtesem bir görüntüsü oldugunu belirten Fotograf Sanatçisi Oktay Subasi, kaldera içinin de ayri bir güzellige sahip oldugunu söyledi.

Kaldera manzarasinin en güzel görülebilecegi yerin zirve kismi oldugunu dile getiren Subasi, "Kaldera inanilmaz güzel. Kalderanin zirveden görüntüsü muhtesem. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Kalderada iki mevsimin bir arada yasandigini anlatan Dron Pilotu Hakan Okay ise, kalderada yazin ayri kisin ise ayri bir güzellik sundugunu ifade etti.

Yazin ortasinda olunmasina ragmen kalderada halen metreleri bulan kar manzaralari bulundugunu kaydeden Okay, Nemrut Kalderasi’nin yazin ortasinda iki mevsimin bir arada görülebilecegi nadir yerlerden biri oldugunu dile getirerek herkesi bu dogal güzelligi yerinde görmeye davet etti.

Öte yandan dronla kaldera içinden ve zirveden görüntülenen Nemrut Kalderasi seyrine tatminsiz görüntüler sundu.
Kaynak: İHA