Manisa'da Yangin Felaketinin Yaralari Sariliyor

Manisa’nin Salihli ilçesinde çikan orman yangininda zarar gören üreticilere yem ve büyükbas hayvan destegi verildi.

Manisa'da Yangin Felaketinin Yaralari Sariliyor
Salihli’nin Dibekdagi mevkiinde geçtigimiz hafta cuma günü saat 11.30’da çikan yanginda 300 hektar ormanlik alan ile tarim arazileri zarar görmüstü. Yaklasik 15 saatte kontrol altina alinan orman yangininin ardindan Karasavci ve Yagbasan mahallelerinde üreticilere yönelik destekler devam ediyor.

Manisa Il Tarim ve Orman Müdürlügü, yangindan zarar gören üreticilere 25 ton yem destegi ile yangindan 1 inegi kurtarilamayan üreticiye büyükbas hayvan desteginde bulundu.

“Üreticilerimiz çok kiymetlidir”

Törende konusan Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Yagbasan ve Karasavci mahallelerimizde meydana gelen yangindan bir isletmemiz de zarar görmüstü. Yangin nedeniyle bu isletmemizde bir adet büyükbas hayvanimiz kurtarilamamisti. Ayrica isletmemizdeki samanlar da yanmisti. Bu kayiplari telafi etme adina müdürlügümüz hemen harekete geçti. Ayni irktan holstein irki hayvanimizi isletme sahibimize teslim ediyoruz. Üreticilerimiz bizim için çok kiymetli. Üreticilerimiz üretimde kalsin, üretmeye devam etsin diye gayret sarf etmeye devam edecegiz. Tarim ve Orman Bakanligimizin her zaman talimatidir. Bu tür durumlarda çiftçimizin sonuna kadar yaninda durmaya devam edecegiz. Bu yardimla birlikte Yagbasan ve Karasavci mahallelerimizdeki üreticilerimize de yardimlarimiz devam ediyor. Yangin nedeniyle çevredeki tüm otlatma alanlari yok olmus durumda. Su ana kadar 25 tonluk bir yardimimiz oldu. Üreticilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.



“Büyük bir felaket yasadik”

Yanginda holstein irki hayvanini kaybettigini, Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile Ilçe Müdürlügü’nün kisa süre içerisinde kendisine her türlü destegi sagladigini ifade eden üretici Sefa Yagcilar ise, "Büyük yangin nedeniyle agilimizda bulunan samanlarimiz tamamen yandi. Bir büyükbas hayvanimizi da kaybettik. 2.5 yasinda bir buzagimiz da yaralandi. Sag olsunlar yangindan sonra hemen bizimle temasa geçen müdürlügümüz, bugün itibariyle tüm zararimizi telafi etti. Hepsine tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA