KMÜ'de Emekliler Yili Çerçevesinde Is Birligi Protokolü Imzalandi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Karaman Sosyal Güvenlik Il Müdürlügü (SGIM) arasinda is birligi protokolü yapildi.

KMÜ'de Emekliler Yili Çerçevesinde Is Birligi Protokolü Imzalandi
Emeklilerin yasamin tüm boyutlariyla sosyal refahlarini ve iyilik hallerini desteklemek, onlarin bilgi ve tecrübelerinden yararlanarak potansiyellerini kullanabilmelerini de saglamak üzere yapilacak çalismalari kapsayacak sekilde 2024 yilinin ‘Emekliler Yili’ ilan edilmesinin ardindan KMÜ ile SGIM arasinda protokol imzalandi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali ile SGIM Müdürü Serdar Findik’in imzasiyla yürürlüge giren protokol çerçevesinde, Sosyal Güvenlik Il Müdürlügü ile is birligi içinde çalistay, panel, sempozyum, konferans ve akademik toplantilar düzenlenecek. Ayrica alaninda uzman emeklilerden yüksekögretim kurumlarinda kendi alaniyla ilgili programlarda ders verebilmesine, bilgi ve deneyim paylasiminda bulunabilmesine öncelik taninarak gerekli kolayligin saglanmasini ve bu uygulamanin yayginlastirilmasini saglamak da protokol çerçevesinde yer aliyor. Is birligi çerçevesinde emeklilerin üniversite bünyesindeki kütüphanenin yani sira yabanci dil egitim programlarindan, uzaktan egitim programlarindan, sosyal tesislerden, kamplardan, spor tesislerinden ve yüzme havuzundan indirimli faydalanmalari da saglanacak.

Rektör Gavgali, emeklilerin potansiyellerini ortaya çikarmak için üniversite bünyesinde farkli çalismalarin yapilacagini belirterek, protokolün her iki taraf için de hayirli olmasini diledi.
Kaynak: İHA