Eczaci Nese Gülersoy Mezari Basinda Anildi

Eczaci kooperatifçiliginin öncülerinden olan ve 1979’da eczanesinde ugradigi saldiri sonucu yasamini yitiren CHP üyesi ve Eczaci Nese Gülersoy, vefatinin 45’inci yilinda mezari basinda anildi. Nese Gülersoy ve devrim sehitlerini saygiyla andigini belirten Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Gülersoy’un mezarina karanfil birakti.

Eczaci Nese Gülersoy Mezari Basinda Anildi
27 Haziran 1979 tarihinde eczanesinde ugradigi hain saldiri sonucu yasamini yitiren CHP Üyesi ve Manisa Eczacilar Kooperatifi kurucularindan Nese Gülersoy, Çatal Mezarligi’ndaki mezari basinda düzenlenen törenle anildi. Törene, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, CHP Il Baskani Ilksen Özalper, Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban, Sehzadeler Belediye Baskan Yardimcisi Yenal Yildirim, 29. Bölge Manisa Eczaci Odasi Baskani Duygu Elmas Mutlu, Balikesir Eczaci Odasi Baskani Göksel Gümüs, Bursa Ecza-Koop Baskani Recep Görmez, Atatürkçü Düsünce Dernegi Manisa Sube Baskani Hamza Kopal, Eczacilar ile parti örgütleri katildi.

29. Bölge Manisa Eczaci Odasi Baskani Duygu Elmas Mutlu, “Nese Gülersoy, örgütçü siyasetçi kimliginin ötesinde benim için bir kadin baskan olarak örnek isimdi. Ben okul zamanlarinda ilk olarak ismini duydum. Saygi ve sevgi ile aniyoruz” dedi.



“Onun mücadelesi devam ediyor”

Nese Gülersoy’un hem kadin mücadelesinin hem de devrim mücadelesinin çok önemli isimlerinden bir tanesi oldugunu belirten CHP Il Baskani Ilksen Özalper ise, “29 yasinda eczanesi önünde yaylim atesine tutularak aramizdan haince alindi. Onun mücadelesi devam ediyor. Fikirler ölmüyor. Nese ablamizin mücadelesi devam ediyor. Hem kadin hem devrim mücadelemiz Atatürk’ün devrimlerine olan bagliligimizla birlikte devam ediyor” ifadelerini kullandi.

“Nese Gülersoy ve devrim sehitlerini saygiyla aniyorum”

Eczaci Nese Gülersoy’u taniyamadigini ancak kendisinin hayallerini çokça dinlediklerini söyleyen Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek de, “Biz eger bugün bu koltuklarda oturuyorsak, bugün Manisa ve Türkiye kirmiziya boyandiysa Nese Gülersoy ve diger devrim sehitlerinin sayesinde olmustur. Onlarin fikirleri her zaman için bizlerde ve bizlerin çevresindeki herkesle yasayacaktir. Iyi ki varlardi, iyi ki hayalleri, hedefleri vardi. Bu yolda Nese Gülersoy caniyla ödedi bunu. Nese Gülersoy ve diger devrim sehitlerimizi saygiyla aniyorum” diye konustu.



“Nese Ablayi, birçok dostumuzu ve agabeyimizi unutmadik”

Sehzadeler Belediye Baskan Yardimcisi Yenal Yildirim da yaptigi konusma ile Eczaci Nese Gülersoy’u andi. Yildirim, “Ruhu sad olsun, anisi önünde saygiyla egiliyorum” dedi.

Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban ise, “Bugün bizler belediye baskani olduysak, sosyal demokrat düsünce Manisa’da iktidara geldiyse bu güzel insanlarin ödedigi büyük bedeller sayesinde oldu. Biz Nese ablayi, birçok dostumuzu, agabeyimizi de unutmadik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA