Anadolu'nun Ilk Mitingi Niksar'da Yeniden Canlandi

Redd-i Ilhak Cemiyeti tarafindan 20 Haziran 1919 tarihinde Tokat’in Niksar ilçesinde yapilan Izmir’in isgalini telin mitinginin 105. yili münasebetiyle program düzenlendi. Programda Izmir’in isgali bir kez daha telin edildi.

Anadolu'nun Ilk Mitingi Niksar'da Yeniden Canlandi
Niksar Kaymakamligi ve Niksar Belediyesi tarafindan düzenlenen program Kesfi Meydani Danismend Gazi müzesi önünde mehteran gösterisiyle basladi.

Daha sonra, protokolün de katilimiyla Belediye önüne kadar mehteran esliginde yürüyüs düzenlendi.

Tokat Sairler ve Yazarlar Dernegi Baskani Mahmut Hasgül’ün sunuculugunu yaptigi programda konusan Niksar Kaymakami Ekrem Çeçen, "Burada bulunmak hepimiz için bir seref. 105 yil önce, ecdadimizin, cemiyetimizin ve üyelerinin, su anda aramizda bulunan torunlari ve akrabalari burada idi ve biz de bugün buradayiz. Bu serefi yasadik. Ve sunu unutmamaliyiz ki, yüz bes yil önce bizi burada toplayan 12 bin kisiyi burada toplayan vatan bilinci ve millet olma bilincinin en önemli unsuru, vatanimizla, milletimize zarar veren her duruma karsi tepki göstermeyi amaçlayan telin mitingidir. Bunun için yine buradayiz. Insallah gelecek yillarda da baskanimizin söyledigi gibi bu bilinci sürdürmek için elimizden geleni yapacagiz" dedi.

Atatürk Ilkögretim Okulu Müdürü Bünyamin Çelik tarafindan “Isgal için çekilen telgraf metninin okunmasi” Tel’in Mitingi ve Redd- i Ilhak Cemiyeti üyelerinin fotograflari sergisi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA