Amasya'da Tarihi Hatuniye Mahallesi Araç Trafigine Kapatiliyor

Amasya’da önemli turizm noktalarindan Hatuniye Mahallesi, araç trafigine kapatildi. Amasya Valiligi, ‘Içeri sehir’ olarak da bilinen tarihi mahallede uzun yillardir süren trafik sorununun çözümü için alinan araç trafigine kapatma kararini duyurdu. Uygulama 29 Haziran Cumartesi günü basliyor.

Amasya'da Tarihi Hatuniye Mahallesi Araç Trafigine Kapatiliyor
UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Harsena Dagi ve Pontus Kral Mezarlari ile Yesilirmak’in kenarinda siralanan Yaliboyu Evlerinin de bulundugu Hatuniye Mahallesi’ndeki sorunun çözümüne iliskin il trafik komisyonunda kararlar alindi. Amasya Valisi Yilmaz Doruk’un baskanligindaki toplantida Belediye Baskani Turgay Sevindi ve Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da yer aldi.

Konuyla ilgili Amasya Valiligi’nden yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi; “Tarih ve kültür turizmiyle öne çikan Amasya’mizda, yil boyunca yerli ve yabanci turistlerin en çok ziyaret ettigi bölgelerden olan Hatuniye Mahallemizde faaliyet gösteren esnaflarimiz ile vatandaslarimiz, bölgenin tasit trafigine kapatilmasi yönündeki taleplerini Il Trafik Komisyonuna iletmislerdir.

Söz konusu talepler Il Trafik Komisyonu’nun 24 Haziran 2024 Pazartesi günü gerçeklesen toplantisinda gündeme alinmis ve yapilan degerlendirmeler neticesinde, Hatuniye Mahallemizin UNESCO Dünya Kültür Mirasi Koruma Alaninda yer almasi ve mevcut yol güzergahinda ayni anda tasit ve yaya trafiginin güvenli sekilde sürdürülememesi nedeniyle 29 Haziran 2024 Cumartesi tarihinden itibaren Hatuniye Mahallesine (Haci Tevfik Hafiz Sokak girisinden Yali Sokaga kadar olan alanda) 10:00 - 24:00 saatleri arasinda tasitlarin giris-çikislarina kapatilmasina karar verilmistir.

Ayrica mahallede yasanabilecek acil durumlara müdahale edilmesine iliskin tedbirler de alinmis olup, günlük ihtiyaçlarin giderilmesi için Yali Sokak girisinden baslayip devaminda Aktav Sokak boyunca herhangi bir saat uygulamasi olmadan yol çift yönlü olarak tasit trafigine açik olacaktir. Alinan kararlarin uygulanmasi noktasinda ilgili kurumlarimizca gerekli denetimler araliksiz sekilde gerçeklestirilecek olup, bölge esnafimiz ile vatandaslarimizin da cezaî müeyyidelerle karsilasmamalari için karara uymalarini istirham ediyoruz.”
Kaynak: İHA