Yozgat'ta Sehrin Ana Su Boru Hatti Patladi, Ortaya Gökkusagi Çikti

Yozgat’ta okul insaati çalismasi sirasinda is makinasi su borusunu patlatti, borudan çikan su metrelerce yükseklige ulasirken olusan gökkusagi da dikkat çekti.

Yozgat'ta Sehrin Ana Su Boru Hatti Patladi, Ortaya Gökkusagi Çikti
Sarihacili Mahallesi’nde yapimi devam eden lise insaati çalismasi sirasinda müteahhit firmaya ait is makinasi, sehir sebeke suyu isale hattinin ana borusunu patlatti. Patlamanin etkisi ile basinçli su yaklasik 20 metre yüksege çikti. Saatlerce ana borudan fiskiran su, çevreye yayilirken olusan gökkusagi da dikkat çekti. Vatandaslar gökkusagi önünde fotograf çektirdi.

Olay yerine gelen Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, olaya sebebiyet veren müteahhit firma yetkililerinden bilgi alarak belediye ekiplerince kendilerine cezai yaptirimin uygulanacagini bildirdi. Belediye ekiplerinin suyun bosalmasinin ardindan çalismalara baslayacagi ve bazi bölgelerde su kesintilerinin yasanabilecegi ögrenildi.

“Cezai yaptirim uygulanacak”

Sarihacili Mahallesi’ndeki okul insaati sirasinda sehrin ana boru hattinda çok büyük bir patlama meydana geldigini belirten Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, “Suyun yüksekliginden de anlasilacagi gibi suyun basincinin yüksek oldugu bir bölge burasi. Burada lise insaati hafriyatini yapan müteahhit firmanin dikkatsiz çalismasi sonucu belediyemizin ana boru hatti zarar görmüs. Büyük bir boru, su an müdahalede edemiyoruz tamamen suyun bosalmasini bekliyoruz. Su an da ana vanalari açtik suyun hepsinin bosalmasini bekleyecegiz sonra da gece de olsa müdahale edip boruyu degistirecegiz. Bu olay bize çok büyük bir zarar verdi. Belki Yozgat’in önemli bir kesimi de bugün susuz kalabilir, biz müdahalemizi yapiyoruz. Burada dikkatsiz çalismanin getirdigi bir durum söz konusu. Tabi ki ekiplerimiz müteahhit firmaya gerekli yaptirimi da uygulayacaklar. Hem Yozgat’imizin susuz kalmasi hem de belediyemize açtigi zarar açsindan önemli bir durum" dedi.



“Birkaç gün su kesintisi yasanabilir”

Arslan, birkaç gün vatandaslarin su konusunda tedbir almasi tavsiyesinde bulunarak, “Sehrimizde yarin susuzluk yasayabiliriz, tamaminda degil ama belli bölgelerde. Çünkü sehrin suyu bosalacak. Dolayisiyla yukari bölgelerde su sorunu yasanabilir, vatandaslarimizin da bu noktada tedbirli olmalari lazim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA