Türkiye'nin Dünyaya Açilan Kültür Kapisi Açiklamasi Yunus Emre Enstitüsü

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), dünya çapinda Türkiye’yi anlatmaya ve Türk kültürünün hayatlara dokundugu nice hikâyenin odak noktasinda yer almaya devam ediyor.

Türkiye'nin Dünyaya Açilan Kültür Kapisi Açiklamasi Yunus Emre Enstitüsü
Yunus Emre Enstitüsü, 2009 yilinda yurt disinda faaliyetlerine baslayarak, kisa sürede dünya genelinde Türk kültürünün taninmasi ve Türkçenin yayginlastirilmasina yönelik yüzlerce faaliyeti hayata geçirdi. Enstitü, Türkiye’nin uluslararasi alanda bilinirligini artirma misyonu kapsaminda yürüttügü çalismalarinin yani sira Güney Amerika’dan Güneydogu Asya’ya uzanan temsilcilikleri araciligiyla genis bir cografyaya Yunus Emre’nin hosgörü felsefesini tasidi.

Enstitü, dünyanin dört bir yaninda Anadolu’nun köklü kültürel mirasini ve Türk kültürünü tanitarak, uluslararasi alanda Türkiye’nin hikâyesini anlatti. Kimi zaman binlerce yillik geçmisin sofralara yansidigi gastronomi faaliyetleriyle, kimi zaman ise müzigin evrensel tinisiyla kalplerin birlestirildigi etkinliklerle dünyanin her bir kösesinde güçlü baglar kuruldu. Enstitü, gerçeklestirdigi faaliyetlerle edebiyat, sanat, müzik, gastronomi ve el sanatlari basta olmak üzere medeniyetler besigi Anadolu’nun hayranlik uyandiran degerlerini dünya sahnesine tasimaya devam ediyor. “Gelin tanis olalim” siariyla farkli cografyalarda Türk kültürünün tanitilmasinin yani sira kültürel diyaloglara zemin olusturularak gelecege uzanan kalici baglar Yunus Emre Enstitüsü araciligiyla kurulmaya devam ediyor.

“Dünyaya anlatacak çok sayida hikayemiz var”

YEE Baskani Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, Enstitü’nün faaliyetleriyle dünya çapinda Türkiye ile bag kuran kisi sayisinin artmasina iliskin, “2009 yilinda yurt disinda Türkiye’yi ve Türkiye’nin kültürel ögelerini tanitmak amaciyla çiktigimiz bu yolda dünyaya anlatacak çok sayida hikâyemiz var” ifadelerini kullandi.

Prof. Dr. Aliy, “Gerçeklestirdigimiz projeler ve faaliyetlerin de ötesinde dünyanin farkli noktalarindaki kisilerle kalici baglar kuruyoruz. Hayata geçirdigimiz projelerin esasen arka planinda Türkiye’ye ve Türk kültürüne ilgi duyan çok sayida kisinin birbirinden özel ve çarpici hikâyesi var. Türkiye’nin kültürel zenginliklerini dünyanin dört bir yanina tasidigimiz 60’in üzerinde ülkede Türk kültürüne gösterilen ilgi en büyük motivasyon kaynagimizdir. Dünya çapinda Türkiye’ye ve Türk kültürüne duyulan ilginin tezahürüne sahit olmak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. ‘Türkiye Yüzyili’nda 90 temsilciligimiz marifetiyle yurt disinda Türkiye’nin kültür kapilarini açmaya ve Türkçenin yayginlastirilmasina yönelik faaliyetlerimize devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA