Trabzon'da Istinat Duvari Çöktü Açiklamasi 2 Kisi Dakikalarla Kurtuldu

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde siddetli yagislar sonrasi bir binanin istinat duvari çöktü. Çöken istinat duvarinin önüne otomobilini park eden Trabzonlu gurbetçi ölümden 2 dakika ile kurtuldu. Binanin önünde temizlik yapan kadin görevli de dakikalarla duvarin altindan kalmaktan kurtulurken, o anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Trabzon'da Istinat Duvari Çöktü Açiklamasi 2 Kisi Dakikalarla Kurtuldu
Olay, Akçaabat ilçesindeki Nefsipulathane mahallesinde meydana geldi. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren siddetli yagislar sonrasi bir binanin istinat duvari çöktü. Istinat duvarinin önüne otomobilini park eden Güngör Pul’un (58) aracindan indikten yaklasik 2 dakika sonra çökme meydana geldi. O anlarda binanin önünde temizlik yapan kadin görevli de çöken istinat duvarinin altindan kalmaktan dakikalarla kurtuldu. Istinat duvari altinda kalan yabanci plakali otomobilde maddi hasar meydana gelirken, o anlar binanin güvenlik kamerasina yansidi. Binanin çevresinde güvenlik önlemleri alinirken, belediye ekipleri tarafindan çalisma baslatildi.

Yaklasik 10 gün önce memleketi Trabzon’a geldigini belirten Güngör Pul, 2 dakika ile kurtuldugunu söyledi.

Arabayi park edip eve çiktigini kaydeden Pul, “Iki dakika sonra bir ses duydum sanki bir sey patladi. Balkona çiktim baktim arabanin üzerine duvar yikilmis arabam altinda kaldi. Müteahhitten kaynaklanan bir hatami artik nedir bilmiyorum. Herhangi bir can kaybi yok olan sadece maddi hasar. Arabayi park ettigimde bir bayan vardi temizlik yapiyordu. Ben arabayi görünce o bayana baktim acaba burada mi diye herhalde o da korkup kaçti kurtuldu. Yurt disindan on gün önce gelmistim. Iki dakikayla hayatta kaldim diyebilirim” dedi.

Ilke Sitesi Apartman yöneticisi Halil Seyis ise, “Aracimi binanin arka tarafina çektim karsidan bir arkadas bana duvarin üzerine suyun biriktigini söyledi.

Ben de o binaya yukaridan bakayim hem de kendilerine bilgi vereyim dedim. Çikarken kenardaki binalarin duvarlarinin durumuna baktim. Daha o binaya ulasmadan arkamdan çatir çatir bir ses geldi. Geriye dönüp baktim duvar yikildi. Bizim apartman temizliginde bulunan bir bayan kardesimiz vardi o da oradan ayrildi. Ben yukari çiktim gördügüm o baska bir sey bildigim yok geriye döndügümde zaten duvar yikilmisti. Duvarin kalan bölümünde de riski var oranin da elden geçirilip bakilmasi lazim çünkü orasi da tehlike arz ediyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA