BUÜ Ile Gemlik Belediyesi Arasinda 'Zeytin' Isbirligi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) ile Gemlik Belediyesi arasinda imzalanan protokol sayesinde Gemlik Kampüsü içerisinde yer alan 2 bin zeytin agacinin bakimi ve ürün toplanmasi konusunda isbirligi yapilacak.

BUÜ Ile Gemlik Belediyesi Arasinda 'Zeytin' Isbirligi
BUÜ ile Gemlik Belediyesi, 293 bin metrekarelik Asim Kocabiyik Kampüsü içerisinde yer alan yaklasik 2 bin zeytin agacinin korunmasi, bakimi ve ürünün toplanmasina dair ortak bir çalisma yürütecek. Belediyenin sorumlulugunu üstlenecegi bakim faaliyetlerinde Gemlik Asim Kocabiyik Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarimi ve Gida Teknolojisi Programi ögrencileri de stajyer olarak yer alacak. Elde edilen ürünün yüzde 35’i üniversiteye, yüzde 65’i de belediyeye kalacak. Hazirlanan isbirligi protokolüne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ile Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren imza atti.

Isbirligi ögrencilere de yarayacak

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, üniversitedeki en kiymetli kampüs alanlarindan birisinin Gemlik’te oldugunu söyledi.

Bursa’nin farkli ilçelerinde toplam 15 meslek yüksekokuluna sahip olduklarini açiklayan Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Meslek yüksekokullari anlaminda Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisiyiz. Sadece buralarda egitim alan 22 bin ögrencimiz var. Yüksekokullarimizda uygulamaya dönük ciddi bir egitim altyapisina da sahibiz. Bugün imzalayacagimiz protokol sayesinde hem kampüsümüzün genel bakimi, hem zeytin agaçlarimizdan en yüksek verimin alinmasi hem de ögrencilerimizin mesleki egitim ve staj konularini bu isbirligi sayesinde çözecek olmamizdan dolayi büyük bir memnuniyet içerisindeyiz. Protokolümüzün hayirli olmasini diliyor, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

“Gemlik’i birlikte parlatacagiz”

Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren ise ilçede böylesine güzel bir kampüsün bulunmasinin kendileri için de büyük bir sans olacagini vurguladi. Üniversitenin her anlamda desteklenmesi için ellerinden gelen katkiyi sunmaya hazir olduklarini söyleyen Baskan Sükrü Deviren; “Bu anlamli protokolün imzalanmasindan ötürü mutluyuz. Üniversiteli çocuklarimizi bir sekilde Gemlik’e kazandirmak ve onlara bu ilçeye yönelik bir aidiyet duygusu katmak zorundayiz. Onlarin barinma, güvenlik, daha nitelikli egitim ve daha yüksek standartlarda yasamlarini sürdürmeleri adina biz elimizden gelen destegi verecegiz. Buna yönelik fikirlerimiz de var. Üniversitemizin ilçemize neler katabilecegini çok iyi biliyoruz. Gemlik’i birlikte parlatacagiz. Üniversitemiz ve hocalarimiz son derece kiymetli. Birbirimize destek olacak ve yol gösterecegiz. Bu protokolün yeni isbirliklerine vesile olmasini diliyoruz. Üniversitemize, ögrencilerimize ve ilçemize hayirli olsun” dedi.

Yillik 10 ton ürün

Gemlik Asim Kocabiyik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yahya Isik da kampüsün 293 bin metrekarelik bir alana sahip olduguna isaret ederek; “Böylesine büyük bir alanda 2 bine yakin zeytin agacina sahibiz. Zeytin ve zeytinyagi üretimi yapiyoruz. Iyi bakim ile ortalama yillik 10 ton civarinda zeytin alabilecegimizi hesapladik. Bu alanin korunmasi, verimin artirilmasi ve agaçlarin bakiminin yapilmasi konusunu Gemlik Belediyesi ile paylastik. Baskanimiz sag olsun, ilgilendi. Karsilikli mutabakata vardik. Agaçlarimizin bakimi yapilacak. Zeytin toplanacak ve zeytinyagi elde edilecek. 3 yillik bir anlasma imzaliyoruz. Elde edilen ürünün yüzde 35’i bize kalacak, yüzde 65’i belediyenin kasasina girecek. Ayni zamanda Bahçe Tarimi ve Gida Teknolojisi Programi ögrencilerinin zorunlu isyeri stajlari ve isyeri egitimlerini bu protokol kapsaminda karsilamis olacagiz” açiklamasinda bulundu.

Düzenlenen imza töreninde akademisyenler ile belediye ve üniversite personeli de hazir bulundu.
Kaynak: İHA