20 Bin Yillik Buzullarda Saatlerce Yürüdüler

Türkiye’nin rakimi en yüksek ikinci yeri olan Hakkari’nin Cilo Daglari’nin eteklerindeki Cennet ve Cehennem Vadisi, yerli ve yabanci turistlerin ugrak mekani olmaya devam ediyor.

20 Bin Yillik Buzullarda Saatlerce Yürüdüler
Hakkari ve Yüksekova sinirinda kalan Cennet ve Cehennem Vadisi ile buzullari görmek için ilçeye gelen 40 kisilik grup, bölgedeki dogal güzellikleri görme imkani buldu. Bir yanda rengarenk bitki örtüsü, daglarin üzerini örten kar ve karlarin erimesiyle olusan akarsuyun bulundugu vadide doga yürüyüsü yapan ziyaretçiler, Türkiye’nin en büyük vadi buzulunun bulundugu bölgeye çikti.

Kente gelen 40 kisilik dogasever, Cilo Daglari’nin eteklerindeki Cennet ve Cehennem Vadisi’nde yürüyüs yaparak günün keyfini çikardi.

40 kisiyi agirladiklarini belirten dogasever Erdinç Düzen, “Yüksekova’dan Türkiye’nin Alplerine 40 kisilik ekiple Cennet ve Cehennem Vadisi bölgesine geldik. Yaz ortasinda kartpostallik görüntüler görmenin mutlulugunu yasiyorum. Dogasi 4 mevsimde insani kendisine hayran birakmayi basariyor. Acente olarak bölgemizin taninmasi için güzel projelerle yola devam ediyoruz. Yurt disinda ve Ankara, Izmir ile Istanbul’dan gruplar geliyor. Hem dogamizi görüyorlar hem de esnafimiza can damari oluyorlar. Bölgemiz müthis bir doga sahip olmasi nedeniyle kontrollü turizme açilmasini istiyoruz. Dogasi ve enerjisi müthis bir yerdir” dedi.

Doga fotografçisi Esat Kamuk ise, “Bu essiz yeri görmek muhtesem bir duygu. Harika bir dogal güzellige sahip. Su an Cilo Daglari’nin eteklerinde dogayi fotografliyorum. Doga fotografçilari için dört mevsimi bir arada çekme firsati sunuyor. Burasi yaz ile kisin bir arada yasandigi kartpostallik bir yer. Tüm dogaseverleri burayi görmeye davet ediyorum. Tek istegimiz, bu güzel doganin kirletilmemesidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA