Yolcunun Çay Molasi Kuyuya Düsen Koyunu Kurtardi

Aksaray’da yüzlerce koyunun bulundugu sürüden çikarak farkli bir yola giren koyun 5 metre derinligindeki bos su kuyusuna düstü. Çaresiz kuyuda kalan koyunu yolculuk esnasinda çay molasi veren vatandasin ihbari kurtardi.

Yolcunun Çay Molasi Kuyuya Düsen Koyunu Kurtardi
Olay, Aksaray’in merkeze bagli Gücünkaya köyü yakinlarinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Gülagaç istikametine seyreden Aydin Yeni (57) Gücünkaya köyü yakinlarinda yolun kenarinda bulunan bir agacin altina durup mola verdi. Araçtan inip agacin altinda çay içtigi esnada bir koyun melemesi duyan Aydin Yeni çevrede arastirma yapti. Bir süre sonra koyunun kuyunun içinde oldugunu fark eden Yeni, 112 Acil Çagri Merkezini arayarak yardim istedi. Ihbar üzerine olay yerine jandarma ve Il Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlügü ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen AFAD ekipleri jandarma ekiplerinin de yardimiyla halatla 5 metre derinlige 60 santimetre eni olan kuyuya indi. Kuyu içerisinde koyuna halat baglayan AFAD ekibi daha sonra halati çekerek koyunu kuyudan kurtardi. Jandarma ekiplerince tutulan koyun bir süre sonra olay yerine gelen koyunun sahibi Ziya Bakan’a (70) teslim edildi.

Yasanan olayi anlatan yolcu Aydin Yeni, “Biz burada çay içmek içi mola verdik. Hayvanin sesini duyunca bakip bulduk. Sonra 112’yi aradik ve sag olsun geldiler” dedi.

Kaynak: İHA