Lavanta Adasi Kapilarini Açti, Bozkir Adeta Mora Boyandi

Yozgat’in Çekerek ilçesinde yarimada üzerine kurulan lavanta bahçesi, mor renge bürünmesiyle birlikte kapilarini ziyaretçilere açti, 250 dekar alana kurulan bahçe, dron ile havadan görüntülendi.

Lavanta Adasi Kapilarini Açti, Bozkir Adeta Mora Boyandi


Çekerek ilçesinde 5 yil önce Eski Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in yerelden kalkinma modeli çerçevesinde, Orman Genel Müdürlügünce Çekerek Barajindaki yarimadada olusturulan ve kentin gözde mekanlarindan birisi haline gelen lavanta bahçesi, vatandaslarin ziyaretine açildi. Salincaklarin, fotograf çekim alanlarinin bulundugu Çekerek Lavanta Bahçesi ziyaretçilerine görsel sölen sunuyor. Baraj manzarali lavanta bahçesine gelenler hem stres atiyor hem de unutulmaz bir gün yasiyor. Ziyaretçiler lavanta bahçesinde olusturulan dekorlar önünde en güzel fotograf karesini yakalamaya çalisiyor. Sezon boyunca çok sayida vatandas dogal stüdyo olarak kullanilan mor renkli lavanta bahçesinde tabiatla iç içe zaman geçiriyor. Lavanta bahçesi evlilik teklifi yapanlardan, nisan veya dügün fotografi çektirmek isteyen çiftlere, amatör ve profesyonel fotograf sanatçilardan her kesimden vatandasin, yerli-yabanci turistlerin en önemli ugrak noktasi oluyor.

“Lavanta bahçesi turizme kazandirilmali”

Lavanta bahçesinin muhtesem bir güzellige sahip oldugunu belirten Azmi Sahin, “Burasi turizme kazandirilmasi gereken bir yer, gezilip görülmesi ve herkesin görmesi gereken bir yer. Lavanta bahçesi doga harikasi bir yer ve herkese siddetle tavsiye ediyorum. Lavanta bahçesinin tanitilmasi ve daha iyi yerlere tasinmasini istiyorum” dedi.



“Burasi tam tatil yeri”

Tokat’tan gelen Esma Safak, lavanta bahçesinin bulundugu bölgenin tatil yeri oldugunu ifade ederek, “Burayi internetten arastirdim ve çok güzel bir yer oldugunu gördüm ve gelmek istedim. Lavantalarin uyku sorunlarina çok iyi geldigini duydum, buradan alip götürüp deneyecegim. Burasi çok güzel tam tatil yeri. Ben buraya Tokat’tan geldim, tatilim de çok güzel geçiyor. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim” seklinde konustu.



“Herkesin burayi görmesini tavsiye ederim”

Herkesin görmesi gereken bir yer oldugunu söyleyen Bekir Safak ise, “Istanbul’dan Tokat’in Zile ilçesine geldim. Oradan da Çekerek ilçesinin lavanta bahçesine geldim. Burasi çok güzel bir yer, herkesin gelmesini tavsiye ederim. Buranin manzarasi çok güzel, bu lavantalardan sabun ve kolonya yapildigini duydum, çok memnun oldum. Burasi gibi bir yerin Tokat’ta da yapilmasini isterim. Burayi duydum ve ailecek geldik, çok begendik” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA