Haziran Ayinda 8 Metreyi Bulan Karda Yol Açma Çalismasi

Hakkari Il Özel Idaresi ekipleri, kar kalinliginin is makinelerinin boyunu geçtigi Yüksekova ilçesindeki Binbir, Düztepe ve Davulcu üs bölgelerinin yolunu açmaya çalisiyor.

Haziran Ayinda 8 Metreyi Bulan Karda Yol Açma Çalismasi
Kis mevsimin çetin geçtigi Hakkari’de, Il Özel Idaresi Yol ve Ulasim Hizmetleri Müdürlügüne bagli ekipler, yaz ayinda da karla mücadele çalismalarini sürdürüyor. Kar kalinliginin yer yer 7-8 metreyi buldugu bölgede zor sartlarda görev yapan ekipler, haziran ayi sonlarinda olunmasina ragmen bazi noktalarda ekskavatör kullanarak ilerleyebiliyor.

Ikiyaka Daglari’nda yer alan 3 bin 300 rakimli Göllerbasi Üs Bölgesini ulasima açan ekipler, daha sonra Türkiye’nin en yüksek üs bölgesi olan 3 bin 450 rakimli Düztepe ile Binbir ve Davulcu üs bölgelerine bir an önce ulasim saglanmasi için karla mücadelede bulunuyor.

Yüksekova Yesiltas köyünden baslanilan ve yaklasik bir aydir devam eden karla mücadele çalismasi tüm hiziyla devam ediyor. Ekipler, çalismanin basladigi noktadan itibaren toplam 30 kilometre olan yolun 17 kilometresini ulasima açarken kalan 13 kilometrelik kisminin da bir an önce açilmasi için büyük gayret sarf ediyor.
Kaynak: İHA