BAKAP'ta 2024 Yilinin Ilk Hasadi Yapildi

Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan Baskente kazandirilan Türkiye’nin en büyük tarim kampüsü BAKAP’a ekilen arpa ve bugdayin ilk hasadi yapildi. 2024 yilinin ilk hasadi olan ürünler yerli üreticilere ve küçük aile isletmelerine ücretsiz dagitilacak.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskent tarimini kalkindiran, kent ekonomisini canlandiran kirsal kalkinma projeleriyle yerli üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Türkiye’nin en büyük tarim kampüsü olma özelligi tasiyan BAKAP’ta 2024 yilinin ilk hasadi yapildi.

ABB’den küçük aile isletmelerine destek

Kirsal Kalkinma Daire Baskanligi, Baskentte kirsal kalkinmayi hizlandiran projelerine devam ediyor. BAKAP Tarim Kampüsü’nde yapilan arpa ve bugday ekimi sonrasi biçim, toplama ve balyalama islemi basladi.

Hasadi yapilan arpa ve bugday, kaliteli ve besleyici hayvan yemi olarak küçük aile isletmelerine ücretsiz olarak dagitilacak.

Büyüksehir Belediyesi olarak, yerli üreticilere tohumdan gübreye kadar birçok konuda destek sagladiklarini dile getiren Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer, “BAKAP Tarim Kampüsü’nde 2024 tarimsal üretim sezonunun ilk hasadina basladik. Kasim ayinda ekimini gerçeklestirdigimiz arpa, bugday tarlalarimizin bir kismini önümüzdeki yilin tohumlugu olarak ayiriyoruz. Kalan kismini da daneli yesil biçimi yapip belirli süre havalandirma ve çevirme isleminden sonra balyalama islemini yapiyoruz. Çikan kaliteli ve besleyici kaba yemlerimizi de Ankara kirsalinda hayvansal üretim yapan küçük aile isletmelerine ücretsiz dagitimini gerçeklestirerek destekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA