Türkiye'nin Ilk Selale Agasi Ordu'da Seçildi

Ordu’nun Çaybasi ilçesinde bu yil 2’ncisi düzenlenen ‘Selale Festivali’nde, Türkiye’de ilk kez selale agasi seçildi.

Türkiye'nin Ilk Selale Agasi Ordu'da Seçildi
Ilçenin Ilküvez Mahallesi’nde bu yil 2.’si düzenlenen Selale Festivali ilklere sahne oldu. Ilküvez ve Çevresi Kültür, Turizm Dayanisma Dernegi (ILÇEVDER) tarafindan Türkiye’de geçen yil ilk defa düzenlenen festivalin ikincisinde ise Türkiye’de ilk defa selale agasi seçimi yapildi.

Festival için aylar öncesinden hazirliklara basladigini söyleyen Dernek Baskani Isa Aydogdu, “Ordu, selaleler sehri olarak bilinir ve Ilküvez Mahallemizde 22 adet selalemiz bulunmaktadir. Biz doga ile barisik bir toplumuz, yesilin her tonunun oldugu bu cografyada bizler de turizmden en iyi sekilde faydalanmak istiyoruz” diye konustu.

Festival için gelen misafirlere sunulmasi ve dernege katki olmasi için 4 çesit kazan yemekleri yapilirken, yine festivalin adina yakisir sekilde selalelerin olusturdugu gölde kanolar ile gölette kano gezileri düzenlendi.

Türkiye’de ilk olma özelligi tasiyan selale agasi yarismasinda Çaybasi ve Ilküvezli is insanlari birbirleri ile yarisma yapmak yerine, yarismaya katilanlar bagis yapti ve geriye kalan iki is insanindan Mustafa Cazir, 52 bin TL ile festival agasi seçildi. Böylelikle Mustafa Cazir, Türkiye’nin ilk selale agasi seçilmis oldu ve at üstünde vatandaslari selamladi.
Kaynak: İHA