Sunar Yatirimin Üç Sirketi Türkiye'nin Ilk 1000 Ihracatçisi Arasina Girdi

Türkiye’nin ilk 1000 Ihracatçisi 2023 arastirmasinda Sunar Yatirim’in 3 sirketi yer aldi. Sunar Yatirim Yönetim Kurulu Baskani ve CEO’su Mustafa Nuri Çomu, basarida inovatif ürünlerin, yeni yatirimlarin ve sürdürülebilirlik çalismalarinin etken oldugunu söyledi.

Sunar Yatirimin Üç Sirketi Türkiye'nin Ilk 1000 Ihracatçisi Arasina Girdi
Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) Türkiye’nin Ilk 1000 Ihracatçi Firmasi Arastirmasi 2023 sonuçlari belli oldu. Sunar Yatirim bünyesinde yer alan Elita Gida, Sunar Pazarlama ve Sunar Misir sirketleri, performanslariyla Türkiye’ye en fazla ihracat geliri kazandiran 1000 firma arasina girmeyi basardi.

Sunar Yatirim sirketleri arasinda yer alan Elita Gida’nin 366’nci sirada yer aldigi listede Sunar Pazarlama bir önceki yila göre 29 sira yükselerek 483’üncü oldu. Sunar Yatirim’in bir diger sirketi Sunar Misir da 158 sira yükselerek TIM 1000’in 725’inci büyük ihracatçisi oldu.

Çomu, gida basta olmak üzere birçok sektöre hammadde ve ara mamul üreten grup sirketlerinin son yillarda katma degeri yüksek üretime daha fazla önem verdigini belirterek, “Ithal ikame ürünlerimizle ülkemizin cari açiginin kapatilma çalismalarina katki sagliyoruz. Yenilikçi ürünlerimizle ilkleri ortaya çikararak sektörümüze örnek oluyoruz. 113’ten fazla ülkede milyonlarca tüketiciye ulasan markalarimiz, Türkiye’deki üretim kalitesine dair olan imaji güçlendiriyor. 1250 kisiyi asan istihdamimiz ve sosyal projelerimizle, ham maddemizi sagladigimiz topraklara ve ülkemize deger olarak geri dönmesinden mutluyuz. 3 sirketimizin Türkiye’nin Ilk 1000 Ihracatçi Firmasi arasinda yer alma basarisi dolayisiyla basta çalisanlarimiz olmak üzere tedarikçilerimizden tüketicilerimize katkisi bulunan tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz ve inovatif ürünlerimiz ile daha üst siralarda yer alma dogrultusunda çalisiyoruz” dedi.

Sunar Yatirim’in sirketlerinin ihracat yükselisinde inovatif ürün çesitliligi ve yeni yatirimlarin etkisinin bulundugunu belirten Çomu, “2023 yeniden yapilanmamizin yili oldu. Yarim asirlik kurulus tarihimizin yatirimsiz bir yili yok. Ülkemizde üretilmeyen katma degeri yüksek ürünleri üreterek ithalati azaltiyor olmanin mutlulugunu yasarken artan ihracatimiz da sevindiriyor. Köklü bir inovasyon kültürüne sahip olan sirketlerimizde Ar-Ge sadece ürün çesitliligine yönelik degil her alanda gerçeklestirilmektedir. Müsteri ve pazarin ihtiyaçlarini gözeterek yeni ürünlerin gelistiriyoruz. Sodyum glukonattan toz sorbitole varincaya kadar farkli sektörlere hitap eden onlarca ürün çesitlerimizle Amerika’dan Avustralya’ya 100’ün üzerinde ülkede bayragimizi iftiharla dalgalandirmaya devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA