Mardin'de Yanginin Agir Bilançosu Havadan Görüntülendi

Diyarbakir’in Çinar ilçesi ve Mardin’in Mazidagi ilçe kirsalinda dün gece çikan yanginin agir bilançosu gün agarinca ortaya çikti. Yanginin bilançosu dronla görüntülendi.

Mardin'de Yanginin Agir Bilançosu Havadan Görüntülendi
Dün aksam saatlerinde Çinar ilçesine bagli Köksalan köyünde bir anda alevler yükseldi. Rüzgarinda etkisiyle büyüyen alevler, kisa sürede tüm çevreyi sardi. Köylüler, yangina traktörler ile müdahale ederken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri de sevk edildi. Kontrol altina alinmayan yangin, Mazidagi ilçesine bagli Senyuva köyü kirsalina kadar ilerledi. Saatlerce kontrol altina alinamayan yanginin alevleri gökyüzünü kizila boyadi. 4 köyü etkisi altina alan alevler, 41 araç ve 150 personelin müdahalesiyle saatler sonra kontrol altina alindi. Bölgeye çok sayida UMKE, AFAD, Jandarma, itfaiye ve saglik ekipleri sevk edildi. Yanginda yaralanan vatandaslar, ambulansla Diyarbakir, Mardin ve Sanliurfa hastanelerine kaldirildi. Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su, bölgeye intikal ederken, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ise yaralilarin götürüldügü Mazidagi Ilçe Devlet Hastanesine geçti. Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ve Saglik Bakani Fahrettin Koca yangina iliskin sosyal medya hesaplarindan açiklamalarda bulundu. Hayatini kaybeden vatandaslar için bassagligi dileyen Yerlikaya ve Koca, yarali vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti.

"Koyun sürüsü telef oldu"

Yangin faciasinda alevlerin içinde kalan onlarca hayvan telef oldu. Alevlerin arasinda kalan sürünün görüntüsü yürekleri sizlatti. Çiftçiler ekinleri sulamak için arazide kullandiklari binlerce sulama borulari alevlerin içinde kül olurken, alevlerin içinde kalan bir traktör ise yanarak kullanilamaz hale geldi.

Yanginda hayatini kaybeden Seyhmus Demir (17), Hasan Demir (40) ve Remzi Yilmaz hayatini kaybetti. Seyhmus Demir ve Hasan Demir defnedildi.
Kaynak: İHA