Batman'da Engelli Kizin Çikardigi Yanginda Ev Kullanilamaz Hale Geldi

Batman’in Sason ilçesinde zihinsel engelli kizin çikardigi yanginda ev tamamen kullanilamaz hale gelirken, kizini evden çikarmaya çalisan baba kismi yanma sonucunda yaralandi.

Batman'da Engelli Kizin Çikardigi Yanginda Ev Kullanilamaz Hale Geldi
Sason ilçesine bagli Kurtulus Mahallesi’nde evde çakmakla oynayan zihinsel engelli kizin çikardigi yanginda evde bulunan esya tamamen yanarak kullanilamaz hale geldi. Çikan yanginda evde mahsur kalan engelli kizini alevlerin ortasindan çikarmaya çalisan baba Nesip Sahin, yanginda vücudunun çesitli yerlerinde olusan yaniklar nedeniyle yaralandi.

Çikan yanginda evinde bulunan tüm esyalarinin tamamen yandigini belirten ev sahibi Güler Sahin, “Engelli kizim evi yakti. Esim de onu kurtarmaya çalisirken onda da yaniklar olustu. Yüzü yandi, vücudunda yaniklar olustu. Esyalarimiz da tamamen yandi. Kullanilacak hiç bir seyimiz kalmadi” dedi.

Engelli kiziyla evde oturduklari sirada kizinin bir anda çakmagi alarak evi tutusturdugunu belirten ev sahibi Nesip Sahin, (65) kizini yangindan kaçirmaya çalisirken yüzünün yandigini belirtti.

Baba Sahin, “Engelli kizim ile evde oturuyorduk. Bir anda aldi çakmagi kagidi tutusturarak kanepeye tuttu. Bir anda yangin büyüdü. Baktim evi söndüre bilmem imkansiz, kizi kurtarmaya çalistim. Kizim alarak disariya çikarmaya çalisirken yüzüm de yandi. Disaridan birileri itfaiye ye haber verdi gelerek yangini söndürdükten sonra beni hastaneye götürdüler. Ev tamamen yanarak kullanilamaz hale geldi. Evde kullanilacak hiç bir seyimiz kalmadi” diye konustu.



“Nesip amca kizini kurtarmak için canini feda ediyordu”

Yanan evde ekipler ile beraber incelemelerde bulunarak tespitlerde bulunan Sason Belediye Baskani Irfan Demir, çikan yanginda baba Nesip Sahin’in kizini kurtarmak için canini hiçe saydigini belirtti.

Baskan demir, “Olay inceleme ekibimiz ve itfaiye ekibimiz burada. Bu aile için gerek belediye olarak, gerek sahis olarak elimizden gelen her türlü ardimi yapmaya haziriz. Yanginda çok sükür can kaybimiz yok ancak mal kaybi büyük. Yangindan kizini kurtarmaya çalisan Nesip amcada da yaniklar olustu. Kizini kurtarmak için kendi canindan oluyordu. Allah ondan razi olsun. Bu yanginin söndürülmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA