Osmaniye'de Depremzede Esnafi Tanitma Etkinligi Düzenlendi

Osmaniye’de depremzede esnaf için Cebelibereket Konteyner Çarsi’da tanitim etkinlikleri düzenlendi.

Osmaniye'de Depremzede Esnafi Tanitma Etkinligi Düzenlendi
Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de depremde is yerleri yikilan depremzede esnaf için kurulan ve 104 konteyner bulunan Cebelibereket Konteyner Çarsisi’nda tanitim etkinlikleri düzenlendi.

Osmaniye Valilik kompleksi yanina kurulan konteyner çarsida düzenlenen tanitim etkinliklerine vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Yerel sanatçilarin da konser verdigi etkinliklerde, animasyon gösterileri, çocuk tiyatrosu ve çesitli yarismalar düzenlendi.

Evde ev yemekleri yaparak geçimini sagladigini ve depremde evinin yikilmasi nedeniyle konteyner çarsidaki is yerinde müsterilere hizmet verdigini söyleyen Nagihan Basaran, "Metin Tamer Sitelerinde oturuyordum deprem dolayisiyla evimde yikim oldu. Burada bu tür etkinliklerin daha fazla olmasini istiyoruz çünkü burada çok fazla hareketlilik yok. Bazen çok az satis yapabiliyoruz istedigimiz seye ulasamiyoruz, elimize bir sey kalmiyor. Buraya ilgi olsun istiyoruz bizleri burada bilsinler mesela ’siz orada ne yapiyorsunuz’ diyorlar buradaki dükkanlari bilmiyorlar. Insanlarimiz buraya gelsinler bu tarz etkinlikler artsin bizler için de iyi olur, Osmaniye için de iyi olur. Osmaniyelilerin destegine ihtiyacimiz var" diye konustu.

Depremde evinin ve is yerinin yikildigini, devletin kendileri için yaptirdigi konteyner çarsida hizmete devam ettiklerini söyleyen Feriha Atalay ise, "Biz buraya geldigimizde daha önce hiç taninmiyordu. Depremde evimizi, is yerimizi kaybettik. Buraya geldik devletimizden Allah razi olsun bize bu imkanlari sagladi. Bu etkinlik taninmamiza da vesile oldu. Bu etkinligi düzenleyen, bize bu imkanlari veren devletimize ve baskanimiza çok tesekkür ederiz" dedi.

Kaynak: İHA