Bayburt'ta 'Filistin'e Destek Israil'e Lanet Yürüyüsü' Düzenlendi

Bayburt’ta Israil’in Filistin’e yönelik katliamlarini kinamak için ’Filistin’e destek Israil’e lanet yürüyüsü’ düzenlendi. Yürüyüs, Saat Kule Meydani’nda basladi, Dörtyol mevkiinde son buldu. Yürüyüse katilanlar tekbir getirerek, ’Katil Israil Filistin’den defol’ sloganlari atarak, Israil’e lanet okudular. Türkiye’nin en küçük sehri olan Bayburt’ta da vatandaslar Filistin’in yaninda olduklarini belirterek, Israil’i protesto ettiler.

Bayburt'ta 'Filistin'e Destek Israil'e Lanet Yürüyüsü' Düzenlendi
Dogu Türkistan’a, Filistin’e destek seslerinin yükseldigi yürüyüste, terör örgütü PKK’da lanetlendi. Seslerini Amerika’ya, Israil’e duyurmak için ’Sessiz Olun Gazze Ölüyor’ pankartiyla cadde ve sokaklara dökülen vatandaslar, Türk ve Filistin bayraklariyla cadde boyunca yürüdüler.

Dörtyol mevkiinde son bulan yürüyüste, Ilhami Polat, "Ilk kiblemiz olan Mescid-i Aksa’nin yilmaz bekçileri olan Gazzeli kardeslerimize destek amaçli bir arada bulunuyoruz, sehitlerimizi yâd etmek için bir araya geldik. Sene-i devriyesinde bulundugumuz, 14 yil önce Mavi Marmara’da hayatlarini feda eden sehitlerimizin ruhlari için, Gazzeli mücahitler için, Dogu Türkistan’da vatanlari, dinleri için hayatlarini kaybeden sehitlerimiz için, sinir boylarinda gözlerini kirpmadan hayatlarini feda eden sehitlerimiz için dua edelim. Her birinin ruhlari sad olsun" dedi.

Dualarin edilmesinin ardindan, yürüyüse katilanlar, ’Kahrol Israil, Allah’in laneti üzerine olsun Israil’ diyerek alani terk ettiler.
Kaynak: İHA