Dügünde 'Maganda Kursununa' Karsi Farkindalik Olusturdular

Tunceli’de bir sünnet dügününde, yurt genelinde ’maganda kursunu’ dolayisiyla yasanan üzücü olaylarin önüne geçmek ve farkindalik olusturmak adina ’Mutluluga kursun sikma, gelecegi karartma’ pankartlari açildi.

Dügünde 'Maganda Kursununa' Karsi Farkindalik Olusturdular
Tunceli’nin Çemisgezek ilçesine bagli Gülbahçe köyünde yapilan bir sünnet dügününde, dügün alanina maganda kursununa karsi uyari pankartlari asildi. ‘Mutluluga kursun sikma’, ‘gelecegi karartma’ yazili pankartlar, dügüne gelen davetlilerden de destek gördü.

Haberlerde gördükleri maganda kursunu kaynakli can kayiplarindan etkilendigini aktaran Mehmet Oguz Top, "Bugün benim torunum Mustafa Aziz’in sünnet dügünü var. Mutluluga kursun sikmayalim. Herkese örnek olalim. Biz Tunceli’nin Çemisgezek ilçesi Gülbahçe köyünden herkese sesleniyoruz. Dügünlerde canlar yanmasin. Insanlar ölmesin. Çocuklarimiz ölmesin. Biz bir örnek olarak bu olayi baslatmis bulunuyoruz. Biz haberlerde ülkemizin bir kaç sehrinde görüyoruz. Dügünlerde havaya silah sikiyorlar. Kör kursun gidip insanlari buluyor. Biz böyle güzel ve mutlu günlerimizde silah kullanmayalim. Davul zurna esliginde halaylarimizi çekelim. Dügünlerimiz mutlulukla sonlansin. Bir daha canlar yanmasin" dedi.

Maganda kursununa karsi farkindalik olusturmak istediklerini belirten Orhan Akdeniz ise "Dügünlerde Çemisgezek ilçemizde silah sikma olayi yasanmiyor. Ama biz yine de maganda kursununa karsi farkindalik olusturmak istedik. Biz artik haberlerde maganda kursunu haberleri görmek istemiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA