Jandarmanin Taka Ve Yama Isimli Köpekleri Gösteri Yapti
Edirne’de Jandarma Teskilatinin 185’inci kurulus yil dönümü kutlamalari çerçevesinde kurumun bahçesinde düzenlenen törende gösteri yapan bomba arama köpegi "Taka" ve uyusturucu arama köpegi "Yama" katilimcilar tarafindan ilgiyle izlendi.

Edirne Valisi Yunus Sezer ve Il Jandarma Komutani Haci Ali Büber günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapti.
Jandarma Teskilatinin köklü bir geçmise sahip oldugunu söyleyen Vali Sezer, "Jandarma verilen görevlerin hepsini basariyla yerine getirmistir. Sadece daglarin basinda üs bölgelerinde teröristlerle mücadele etmediler. Yeri geldi Kovid-19 döneminde Vefa gruplariyla beraber yaslilari sirtlarinda tasidilar. Yeri geldi dikimevinde jandarmamizi maske üretirken, yeri geldi çiftçimizin tarlasini sürerken gördük. Bir taraftan hendek olaylarinda canini disine takarak neyi varsa bu ülke için feda etti. Onlarca ve yüzlerce sehit vererek ülkemizi kritik bir esigin ucundan geri çevirdik" dedi.
Jandarma teskilatina ve ailelerine tesekkür eden Vali Sezer, jandarmanin çesitli fedakarliklarla göçmenlerle ilgili Lalapasa’nin ormanlarinda çadirlarda kalarak verilen görevi yerine getirdigini ifade etti.
Vali Sezer, jandarmanin sadece Türkiye sinirlarinda degil görev verildiginde sinir ötesi operasyonlara da katildigini vurguladi.
Jandarma Teskilati’nin 185. yilini kutlamanin onur, gurur ve mutlulugunu yasadiklarini söyleyen Il Jandarma Komutani Albay Haci Ali Büber, basarilarla dolu köklü bir tarihe sahip jandarma genel komutanliginin kurulusundan bugüne kadar Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayi basardigina degindi.
Konusmalarin ardindan siir yarismasinda dereceye giren ögrencilere ve basarili jandarma personeline ödülleri verildi.
Daha sonra ise Bomba arama köpegi "Taka" ve uyusturucu arama köpegi "Yama"nin gösterilerine geçildi. Törene katilanlar gösterileri ilgiyle izledi.
Tören geçisi ve jandarma personelinin silah ve teçhizatlarinin tanitildigi serginin gezilmesinin ardindan kutlama programi son buldu.
