Alkollü Araç Kullanip Kaza Yapti, Sinirini Basin Mensuplarindan Çikardi

Aksaray’da alkollü olarak kullandigi otomobille bir baska otomobile çarparak kazaya karisan alkollü sürücü olay yerinde görüntü almak isteyen basin mensubunun önce telefonunu aldi, sonra da darp etmek için arkasindan kosup tehditler savurdu. Saldiri ani ve tüm o anlar kameralara anbean yansidi.

Alkollü Araç Kullanip Kaza Yapti, Sinirini Basin Mensuplarindan Çikardi
Kaza, Kiliçaslan Mahallesi Bediüzzaman Bulvari ile Selçuk Bulvari kavsaginda yasandi. Edinilen bilgiye göre, alkollü olarak direksiyon basina geçip 68 AEA 216 plakali Volkswagen marka otomobille trafige çikan A.B.A. (26) isimli kadin sürücü, kavsakta Veyis M. (59) yönetimindeki 68 ABM 893 plakali Toyota marka otomobille çarpisti. Kaza sonucu sans eseri her iki araçta da yaralanan olmazken otomobillerde büyük çapta maddi hasar olustu. Alkollü kadinin kullandigi otomobilde yolcu olarak bulunan sahis kaza sonrasi araci kendisinin kullandigini iddia ederek polis ekiplerini yaniltmaya çalisti. Polis memurlari kent güvenligi kameralarinda inceleme yaparak araci erkek sahsin degil yaninda bulunan A.B.A. isimli kadinin kullandigini tespit etti. Bunun üzerine kadinin yanina giden polis ekipleri kadina alkol metre uzatarak alkol kontrolü yapmak istedi. Kendisine uzatilan alkol metreye üfledigi sirada görüntü almak isteyen Ihlas Haber Ajansi muhabirini fark eden kadin sürücü muhabirin görüntü aldigi telefonunu elinden kaparak aldi. Bir süre aldigi telefonu vermeyen kadin sürücü basin mensuplarina küfürler yagdirarak daha sonra telefonu basin mensubuna geri iade etti. Basin mensuplarina küfür yagdirmaya devam eden alkollü kadin sürücü basin mensubunu darp etmek için üzerine yürüdü.

Gazetecinin kaçmasi üzerine arkasindan kovalayan kadin bu kez de gazeteciye tehdit ve küfürler savurdu. Polis ekiplerince sakinlestirilmeye çalisilan kadin oturtuldugu bir kafe masasinda eline geçirdigi her seyi gazetecilerin üzerine atarak, “Çekmesin, babam görürse keser beni” dedi.

Kadin sürücünün kullandigi araçta bulunan erkek sahis ise basin mensuplarina önce “Çekmeyin” dedi sonrasinda ise kazaya karistiklari araca tekme atarak, “Çek surayi da çek” diye aracin farini parçaladi. Sonra da basin mensuplarina “Isini yap” diye defalarca bagiran sahis, polis ekiplerince uzaklastirildi. Tüm bu yasananlar gazeteci ve vatandaslarin cep telefonu kameralari tarafindan anbean görüntülendi. Kadin sürücünün yapilan alkol kontrolünde 0.98 promil alkollü oldugu tespit edilirken alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezasi kesilerek ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu.

Kazaya karisan diger araç sürücüsü Veyis M. ise, “Ben buradan direkt geliyordum. Buradan süratli bir sekilde gelip vurdu. Araci kadin kullaniyordu” dedi.

Alkollü kadin sürücü ifadesi alinmak üzere polis merkezine götürülerek olayla ilgili adli islem baslatildi.
Kaynak: İHA