Tunceli'de Ögretmenlere Depremde Arama Kurtarma Egitimi Ve Tatbikati

Tunceli’de afetlere hazirlik çalismalari kapsaminda kurtarma egitimleri devam ediyor.

Tunceli'de Ögretmenlere Depremde Arama Kurtarma Egitimi Ve Tatbikati
Tunceli’de, afetlere hazirlik çalismalari kapsaminda AFAD arama kurtarma egitmenleri Murat Okçu ve Özgür Aydogdu tarafindan ögretmenlere yönelik, teorik ve pratik olarak "depremde arama kurtarma" egitimleri verildi.

Egitimlerin ardindan gerçegi aratmayan kapsamli bir tatbikat gerçeklestirildi.

AFAD Arama Kurtarma Egitmenlerinin rehberliginde 36 kisilik gönüllü ögretmen grubuna verilen egitimler yaklasik bir hafta sürdü. Deprem aninda ve sonrasinda yapilmasi gerekenler konusunda ögretmenlere bilgi ve beceri kazandirildi. Teorik egitimlerde, depremin nedenleri, etkileri ve arama kurtarma teknikleri üzerinde durulurken, pratik uygulamalarda ise ögretmenler enkaz alaninda müdahale yöntemlerini ögrenme firsati buldu.

Bir hafta süren yogun egitimlerin ardindan, AFAD Egitmenleri Murat Okçu ve Özgür Aydogdu’nun refakati ve yönlendirmeleriyle gerçegi aratmayan bir deprem senaryosu olusturularak enkaz altinda kalan kisilerin kurtarilmasi ve ilk yardim gibi kritik müdahaleler uygulamali gösterildi. Ögretmenler, ögrendikleri teorik bilgileri pratikte uygulayarak, afet durumlarinda nasil hareket etmeleri gerektigini, okullarda güvenligi artirmak, muhtemel bir deprem aninda hem kendilerini hem de ögrencilerini koruma konusunda daha donanimli hale geldi.

Afet durumlarina karsi daha dirençli bir toplum olusturulmasi açisindan egitimleri önemsediklerini aktaran ögretmenler, egitimleri veren AFAD’a ve egitmenleri Murat Okçu ve Özgür Aydogdu’ya tesekkür etti.
Kaynak: İHA