Emekli Çift, 7 Metrelik Tekneleri Ile Türkiye Turuna Çikti

Ordu’da yasayan emekli çift 70 yasindaki Adem Koç ile 65 yasindaki esi Necla Koç, 7 metrelik tekneleriyle Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’i dolasacaklari sira disi bir yolculuga basladi.

Emekli Çift, 7 Metrelik Tekneleri Ile Türkiye Turuna Çikti
Altinordu ilçesinde yasayan 70 yasindaki Adem Koç ile 65 yasindaki esi Necla Koç, yillardir tekne ile Türkiye kiyilarini gezme hayali kurdu. Koç çifti önceki denizcilik tecrübelerine dayanarak bu hayallerini gerçege dönüstürmek için hazirliklarini tamamladi. Çift, 7 metrelik tekneleri ile Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’i takiben Hatay-Samandag rotasinda 4 aylik bir Türkiye kiyi turunu kapsayacak yolculuklarina basladi.

Kirazlimani Çamli Kösk Sosyal Tesislerinden baslayacak tur öncesi maceraperest çift için ugurlama töreni yapildi. Törene Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yani sira Altinordu Belediye Baskani Ulas Tepe ve çiftin ailesi ve komsulari eslik etti.

Koç çifti: “Bir hayalimizi gerçeklestiriyoruz”

Uzun yillardir tekne ile Türkiye’yi gezme hayalleri oldugunu aktaran Necla-Adem Koç çifti, bu hayallerini gerçeklestirdikleri için çok mutlu olduklarini belirttiler. Teknelerini boyasina kadar kendilerinin yaptigini ve büyük emek verdiklerini ifade eden Koç çifti, “29 yasinda balikçiligi birakip memuriyete baslamistim. O günden bu yana hep aklimdaydi Türkiye’yi gezmek. Hazirliklarimizi tamamladik. Simdi bu hayalimizi gerçeklestirmek istiyoruz. 7 metrelik teknemizle esimle birlikte Türkiye turuna çikmaya karar verdik. Insallah döndügümüzde de bu deneyimimizi herkesle paylasmak için kitap yazmayi da düsünüyoruz. Biz ayrica lüks teknelerle degil de küçük teknelerle de bu isin yapilabilecegini göstermek istiyoruz. Boyasina kadar kendimiz ilmek ilmek yaptik. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandi.

Baskan Güler: “Onlar iki kahraman”

Kirazlimani’ndan Koç çiftini ugurlayan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’de, çifti iki kahraman olarak adlandirdi. Baskan Güler, “Bugün iki kahramani yol ediyoruz. Karadeniz’den çikacaklar, Marmara, Ege ve Akdeniz’den Hatay’a kadar gidecekler. Yeni Sadun Bora’lar çikacak. Kendilerini tebrik ediyor, sag salim gidip gelmelerini diliyoruz. Yollari açik olsun” diye konustu.

Daha sonrasinda kendilerini ugurlamaya gelenlerle vedalasan Necla-Adem Koç çifti hayallerini gerçeklestirmek için turlarini basladi.

Kaynak: İHA