Tokat Almus Baraji'nda Bir Kisi Son Anda Kurtarildi

Tokat’in Almus ilçesindeki Almus Baraji’nda suya batip çikan bir kisiyi fark eden üç arkadas, durumu önce oyun sandi. Ancak sahsin sudan çikmadigini görünce, baraj kenarinda isletmesi bulunan Murat Aybek ve arkadaslari Ibrahim Odabas ile Turgut Baydogan hizlica müdahale etti. Sala binmek istemeyen kisiyi kararli bir sekilde kurtaran ekip, sahsi saglik ekiplerine teslim etti. Son dakika kurtarilan kisinin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Tokat Almus Baraji'nda Bir Kisi Son Anda Kurtarildi
Tokat’in Almus ilçesinde bulunan Almus Baraji’nda Yücel Toprak isimli kisinin suya batip çiktigini gören üç arkadas, önce sahsin oyun oynadigini düsündü. Ancak Toprak’in sudan çikmadigini fark eden arkadaslar, hemen harekete geçti. Baraj kenarinda isletmesi bulunan Murat Aybek ile arkadaslari Ibrahim Odabas ve Turgut Baydogan, hizlica bir sal temin ederek Toprak’in yanina gitti. Su üzerinde zor durumda olan sahis, sala binmek istemese de Aybek ve arkadaslari kararli davranarak sahsi yakasindan tuttu. Daha sonra, sali geri çekerek Toprak’i karaya kadar getirdiler. Baraj kenarinda bekleyen ambulansa kadar tasidiklari sahis, saglik ekiplerine teslim edildi.

Olayin ardindan konusan Murat Aybek, "ATV sefer turlari düzenledigimiz yerlerimiz var. Bir arkadasin boguldugunu gördük. O arada arkadaslarimizla giderek sahsi kurtardik" dedi

Turgut Baydogan ise, "Biz önce saka yapiyor sandik. Biz çay içerken 2-3 saniye görüntüden kayboldu. Ibrahim de adam boguluyor deyince arkadasimizin kayigini çalistirip yanina gittik. Biz gittigimizde kulagindan falan kan gelmisti. Son dakika yetistik. Biz aldigimizda yari canli yari cansizdi. 5 dakika geç kalsak arkadasi kaybetmistik. Aldik kenara çekerek ambulans ve emniyet yetkililerine teslim ettik" dedi.

Yücel Toprak’in saglik durumunun iyi oldugu ve hastanede tedbir amaçli kontrol altinda tutuldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA