Hünerli Kadinlarin Yil Boyunca Ürettikleri El Emekleri Sergilendi

Hayat Boyu Ögrenme Haftasi çerçevesinde maharetli kadinlarin el emekleri, göz nuru ürünleri açilan sergide görücüye çikti. Hayat boyu ögrenme kültürünün yayginlastirilmasi amaciyla Bayburt Halk Egitimi Merkezinde düzenlenen yilsonu sergisinde, hünerli kadinlarin yil boyunca ürettigi ürünler sergilendi.

Hünerli Kadinlarin Yil Boyunca Ürettikleri El Emekleri Sergilendi
Vali Mustafa Eldivan’in ve esi Meltem Eldivan’in yani sira Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney’in, kurum amirlerinin, okul müdürlerinin, ögretmenlerin, kursiyerlerin ve çok sayida sanatseverin katildigi Hayat Boyu Ögrenme Haftasi programi, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Açilis ve protokol konusmalarinin ardindan Halk Egitimi Merkezi ekibi ve Sair Zihni Ilkokulu kiz halk oyunlari ekibi halk oyunlari gösterilerini sergiledi. Yöresel halk oyunlari gösterileri ile Serdar Eslek ve kursiyerlerinin canli müzik dinletisinin ardindan sergi açilisina geçildi.

Halk Egitimi Merkezi kursiyerlerinin elinde hayat bulan ve yilsonu sergisinde yerini alan çiniler, seramikler, el islemeleri, takilar, örgü desenler, nakislar, ehram tasarimlar, kehribar tasindan yapilan takilar, görsel sanat ürünleri ve hediyelik esyalar misafirler tarafindan ilgiyle karsilandi.

Hayat Boyu Ögrenme Haftasi kapsaminda düzenlenen etkinlikler, Halk Egitimi Merkezi bünyesinde kurulan asçilik atölyesinin açilisiyla devam etti.

Sergi atölyelerini gezen, ürünleri inceleyerek kursiyerlerden bilgi alan Vali Eldivan, usta ögreticilere ve kursiyerlere emeklerinden ötürü tesekkür ederek, "Malum oldugu üzere bu hafta Hayat Boyu Ögrenme Haftasi. Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi, Bayburt’ta da biz bu hafta her gün birkaç açilisla beraber ilimizde, ilçelerimizde, farkli farkli köylerimizde ev hanimlarinin, usta ögreticilerin, kursiyerlerin yaptiklari eserleri görme, sergiyi açma sonrasinda gezme imkani bulduk. Bugün de Halk Egitim Merkezindeki usta ögreticilerin ve kursiyerlerin eserleri sergileniyor. Çok güzel, maharet gerektiren ürünler burada begeniye sunuldu. Biraz daha ticarete, biraz daha sosyal hayata özgün ürünlerin olmasi da bizleri sevindirdi çünkü yillardir Halk Egitim Merkezi sergileri çeyizlik olarak yapilan ve ekonomik degeri olmayan daha dogrusu ticari olarak kiymet arz etmeyen ürünler sergileniyordu. Kadinlar son dönemde sosyal medyanin etkisiyle beraber farkli sosyal medya platformlarindan satis yapmaya basladilar. Gerçekten bu ürünlerde hata yok, el emegi oldugu için, seri üretim olmadigindan dolayi kimisi organik, kimisi yöresel izler tasiyor o anlamda ben bu ürünleri çok kiymetli buluyorum. Sergiyi yaklasik bir saattir geziyoruz, 2 saat daha imkanimiz olacak. Ben burada emegi geçen usta ögreticilerimize, Milli Egitim müdürümüze, Halk Egitim Merkezi müdürümüze kursiyerlerimize tesekkür ediyorum. Tabii buradaki asil amacimiz Bayburt’taki kadinlarin Anadolu’nun kültürünü yansitan eserlerini Türkiye’de hatta yurt disinda tanitilarak satisini yapilip, ayni zamanda dönüsüm olmasi, bir devinim olmasi ve ileriki süreçte de ekonomiye ve Bayburt’un kendi kültürel ve sosyal yapisina faydasi olmasi gerektigini düsünüyorum, emegi geçenlere tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA