Hoogerbeets'ten Yeniden Uyari Açiklamasi Tokat Ve Hatay'da Deprem Beklentisi

6 Subat 2023 depreminden önceki tahminiyle dikkat çeken Frank Hoogerbeets, Tokat ve Hatay bölgelerine yönelik sosyal medya hesabindan yeni bir uyarida bulundu. Geçmisteki isabetli tahminleriyle kamuoyunun dikkatini çeken Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat’ta gerçeklesen 5,6 büyüklügündeki depremi de saatler öncesinden bildirmisti.

Hoogerbeets'ten Yeniden Uyari Açiklamasi Tokat Ve Hatay'da Deprem Beklentisi
Özellikle 6 Subat depreminden sonra tahminleriyle dikkat çeken Frank Hoogerbeets, yeniden uyarida bulundu. 6 Subat 2023 yilindaki depremden üç gün önce "Er ya da geç bu bölgelerde 7,5 büyüklügünde deprem olacak" seklinde tweet atan ve hakli çikan Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat’ta gerçeklesen depremi de dogru tahmin etmisti. 18 Nisan 2024 saat 01.39’da “Bugün Bati ve Orta Türkiye’de orta siddette sarsinti var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsintilar yasanabilir” diyerek uyarmisti. Hoogerbeets’in 01.39’daki uyarisindan 16 saat 32 dakika sonra 18:11’i gösterdiginde Tokat Sulusaray merkezli 5,6’lik depremle sarsildi.

Hoogerbeets, yaptigi son açiklamada Tokat ve Hatay bölgelerine yeniden dikkat çekti. Hoogerbeets, "Isaretli gölgeler yaklasik degerdir” diyerek takipçilerini uyardi. Hoogerbeets’in tahminleri, bilim camiasinda da bazi kesimler tarafindan tartisma konusu oldu. Hoogerbeets’in kullandigi yöntemlerin bilimsel dayanagi olmadigina dair görüsler olsa da geçmiste yaptigi bazi dogru tahminler, kamuoyunda büyük ilgi ve tartismaya neden oldu.
Kaynak: İHA