Tunceli'de Gazze Yararina Etkinlik

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde, Çemisgezek Kaymakamligi himayesinde, Ilçe Müftülügü koordinasyonunda Gazze yararina etkinlik düzenlendi.

Tunceli'de Gazze Yararina Etkinlik
Israil tarafindan katliamlara maruz kalan Gazze yararina, Çemisgezek Kaymakamligi Anaevi Kültür Merkezinde, yöredeki kadinlarin hazirladigi ürünler ve yiyecekler satisa sunuldu. Genis katilimin gözlendigi etkinlige, Çemisgezek Kaymakami Orçun Cüneyt Zor ve esi, Belediye Baskani Ibrahim Enes Somyürek, Cumhuriyet Savcisi Mustafa Sahin, Tunceli Il Müftü Vekili Abdüsselam Soylu, kamu kurum ve kurulusu amirleri, STK Temsilcileri, din görevlileri ve çok sayida vatandas katildi.

Yapilan duanin ardindan, Gazze için hiç olmazsa Israil ürünlerini boykot ederek de destek olunabilecegini belirten Çemisgezek Kaymakami Orçun Cüneyt Zor, Israil’in yaptigi katliamin insanlik adina utanç verici oldugunu belirtti.

Filistin ve Gazze’den gelen vahset görüntülerinin herkesin yüregini derinden acittigini aktaran Kaymakam Orçun Cüneyt Zor, "Bizler de bugün müftülügümüzün koordinasyonunda, Gazze’deki çocuklara, yetim ve öksüzlere bir nebze destek amaciyla düzenlenen yardim etkinliginde bir araya geldik. Israil ürünleri için boykot sürecini ciddiye almamiz gerekiyor. Orada yanan, katledilen çocuklar bizim çocuklarimiz. Bu insanlik disi saldirilarin sonlandirilmasini temenni ediyorum. Yüce Allah, Gazze’de, Filistin’de yasayanlarin yardimcisi olsun. Etkinligin tertip edilmesinde emegi geçen, katki sunan, etkinlige katilan herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA